Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lev zvládl bitvu o třetí příčku na jedničku

Praha – Hokejisté Lva zvládli klíčovou bitvu o třetí místo v Západní konferenci. Donbassu Doněck nedali sebemenší šanci, zvítězili 4:1 a unikli ukrajinskému celku na rozdíl tří bodů. Český tým vedl už v páté minutě díky trefám Justina Azeveda a Topiho Jaakoly už 2:0. Pražané po olympijské pauze navázali na úspěšnou domácí bilanci a vyhráli před vlastním publikem pošesté za sebou. 

Hokejisté Lva se radují z gólu do sítě Doněcku
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Lev se dostal do vedení už ve 26. vteřině. Po rozehrávce Donbassu se puk odrazil k Novotnému, který jej přistrčil volnému Azevedovi a Lev rychle otevřel poolympijský střelecký účet. Přesně po pěti minutách hry to bylo už 2:0. Za kanadského gólmana Leightona prošel Jaakolův pokus od modré čáry a do branky Doněcku se postavil Slovák Laco.

"Ten začátek byl špatný. Po dvaceti vteřinách to bylo 0:1, v páté minutě už 0:2. To je pak těžké... Hráli jsme špatně, nebruslilo nám to, ten měsíc byl na nás asi víc znát než na Lvu," řekl český útočník ve službách hostů Václav Nedorost. "Po měsíční pauze scházela našemu týmu koncentrace," mínil kouč poražených Andrej Nazarov. 

Donbass také hrozil, šanci měl i český krajánek Nedorost. Hosté sice nevyužili přesilovku, ale ve 14. minutě v oslabení po Nedorostem vyhraném vhazování snížil od modré čáry Bartulis. "Šťastný gól, jinak jsme neměli de facto nic," přiznal Nedorost. Vyrovnat mohl Fedotěnko, ale sám před Vehanenem neuspěl. Z dalšího gólu se radoval v 19. minutě Lev, kdy kombinaci Thörnberga se Sekáčem zakončil Vrána.

Zkraje druhé části mohli hosté vývoj zdramatizovat, ve dvou přesilovkách po sobě však neuspěli. "Těch oslabení bylo dnes na naší straně nezvykle moc. I když jsme na videu viděli, jak dobře je Donbass dokáže sehrát, nám se podařilo je výborně ubránit," komentoval domácí útočník Petr Vrána šest prohřeškům svého celku proti pravidlům. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Donbass Doněck

Ve 33. minutě naopak Pražané navýšili svůj náskok, i když s velkou porcí štěstí. Thörnberg se z rohu kluziště snažil najít přihrávkou některého ze spoluhráčů, tečovaný kotouč však náhle zamířil z téměř nulového úhlu přímo na branku a zaskočil Laca.

Ve třetím dějství mohl rozdíl ve skóre navýšit ještě Sekáč, Laco se při jeho pokusu sice hodně zapotil, ale uchránil svou branku od další pohromy. A protože na druhé straně přišla vniveč i šance Dadonova na vykřesání naděje hostů na zvrat, Lev mohl v poklidném závěru oslavit již třinácté vítězství z posledních 16 zápasů. 

Kari Jalonen, trenér Lva: "Byl to opravdu výborný týmový a disciplinovaný výkon. Po přestávce nikdy úplně nevíte, co se stane, ale náš tým byl dnes připravený hrát od samého začátku hokej té nejvyšší úrovně. A to je velmi dobré zjištění, protože ty čtyři týdny od posledního soutěžního zápasu byly opravdu dlouhé. Teď se nám to zase rozbíhá a tyhle tři důležité body určitě bereme." 

Andrej Nazarov, trenér Doněcku: "Po měsíční pauze scházela našemu týmu trochu koncentrace. Prohrávali jsme o tři branky a ve třetí třetině už si pak Lev domácí vítězství bez problémů pohlídal. Dobře bránil a my jsme neměli šance skórovat." 

HC Lev Praha - Donbass Doněck 4:1 (3:1, 1:0, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Azevedo (Novotný), 5. Jaakola (Zackrisson, O'Byrne), 19.  Vrána (Sekáč, Thörnberg), 33. Thörnberg (Oystrick) - 14. Bartulis (Nedorost).  Rozhodčí: Bulanov, Kiseljov - Strelcov, Tarasov. Vyloučení: 6:2. Bez využití. V  oslabení: 0:1. Diváci: 4201.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Oystrick, Gragnani, O'Byrne, Jaakola, Mikuš,  Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík,  Kapanen, Zackrisson - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Doněck: Leighton (5. Laco) - Piganovič, Kolář, Wilson, Podhradský, Razin,  Bartulis - Wirtanen, Fedotěnko, Laine - Jakucenja, Nedorost, Dadonov - Kašpar,  Robitaille, Kagarlickij - Kiiskinen, Varlamov, Zacharov. Trenér: Andrej Nazarov. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články