Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sedláček hraje o smlouvu v Rize: Doufám, že to vyjde, říká

Praha - Brankář Jakub Sedláček, který v uplynulé sezoně svými výkony pomohl zlínským hokejistům do finále extraligy, momentálně chytá v dresu Dinama Riga na Prague Hockey Cupu o smlouvu. Třiadvacetiletému gólmanovi končí měsíční zkouška a právě turnaj v české metropoli, který pořádá Lev Praha, definitivně rozhodne o případném angažmá v týmu lotyšského účastníka Kontinentální ligy. 

Jakub Sedláček v dresu Rigy
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Dnešní duel s Kazaní, kterou Dinamo porazilo 3:2 v prodloužení, bral Sedláček jako první ostrý test. Přestože už na začátku srpna nastoupil proti týmu Toros Neftěkamsk z Vyšší ligy (8:1). "Ale to byl soupeř z nižší soutěže. Teď to byl první ostrý zápas. Hráli jsme hodně dobře. Jsem rád, že jsme to zvládli. Doufám, že jsou spokojení," řekl Sedláček.

Pochvaloval si, že mu pomohlo i známé prostředí, kde nastupoval za Zlín proti Spartě. Po turnaji, kde startuje ještě Ufa, by měl mít Sedláček jasno. "Jsou tu (generální manažer) Normunds Sejejs i (agenti) Vlaďa Vůjtek a Roman Čechmánek, takže to budou řešit. Řeklo se, že se to vyřeší tady. Já jsem rád, že jsme to dneska zvládli. Myslím si, že mi to hodně pomohlo, uvidíme. Končí mi měsíční zkouška, snad budu ještě chytat jeden zápas," prohlásil Sedláček.

Už se v týmu rozkoukal a překonal prvotní těžké chvíle. "Na začátku to bylo takové, že přijdete do nového týmu a je to jiný level. Ti kluci jsou nalítaní, chtějí se předvést, jdou do toho naplno. Každý má dobrou střelu, jsou na tréninku rychlí, i dneska to tempo bylo neskutečné. Myslel jsem, že budu nervózní, nebyl jsem. Jsem spokojený," uvedl.

Nepřemýšlí nad tím, co by se stalo, kdyby to v Rize nevyšlo. "Na to se nemůžu koukat, člověk se musí dívat dopředu," naznačil Sedláček, že nyní má hlavě jen boj o místo v Dinamu. To si vybral jako prostředek na cestě výš z extraligy. "Nabídky jsme měli. Byl tam Zlín, ještě jeden tým z posledních semifinalistů a Bratislava. Čekali jsme. Doufám, že to vyjde a nějaké zápasy na mě v sezoně zbudou. Jeden gólman nemůže odchytat všech 56 zápasů."

V Dinamu je jedničkou Švéd Mikael Tellqvist, za ním se ucházejí o místo také Maris Jučers a junior Rihards Cimermanis. "Maris má něco s rukou, do Prahy nejel," prohlásil Sedláček, který s Tellqvistem vychází bez problémů. "Ti zkušení brankáři to neberou jako konkurenci, stejně jako s Lubošem Horčičkou ve Zlíně je tam taková kamarádská atmosféra. Snaží se mi pomoct a dělá srandičky."

Sedláček se při svém prvním zahraničním angažmá potýká s jazykovou bariérou. "S mojí lámanou angličtinou je to těžké. Říkám klukům, že na mě musí pomaleji, ale jsou v tom hodní," řekl Sedláček. Pomáhá mu především slovenský útočník Marcel Hossa. "Je dobré, že si můžu s někým povykládat. Marcel je tam persona. Dělá si ze mě furt srandu, ale už mu na nic neskočím," smál se Sedláček, jenž měl vedle sebe i krajany Patrika Valčáka a dalšího útočníka Jana Koláře. Ti však na testech v Dinamu neuspěli a kádr opustili.

Sedláček doufá, že u něj to bude jiné, a rád by se v Rize zabydlel. "Zatím jsem tam na hotelu a čekám na smlouvu. Pak bych si našel apartmán, ale vedle Marcela Hossy jsou tam i tři Kanaďani, tak bychom byli spolu. Zázemí je parádní a Riga nádherná. Je to taková malá Praha, opravdu krásné město," dodal Sedláček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články