Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Lev bez Červenky padl s Novosibirskem

Novosibirsk - Lev načal turné v Kontinentální lize, které skončí až u čínských hranic v dalekém Chabarovsku prohrou s Novosibirskem. Se Sibirem prohrál i druhé měření sil v sezoně. Po domácí porážce 3:5 dnes hráči neuspěli ani na ledě soupeře a podlehli mu 1:2. Jediný gól svěřenců trenéra Václava Sýkory vstřelil slovenský útočník Marcel Hossa.

Tomáš Surový
zdroj: isifa.com autor: Eduard Erben

Lev se na Sibiři představil bez útočníka Červenky, do elitní formace se místo jedné z posil z NHL posunul Christensen. Úvod zápasu i celá první třetina patřily domácím. Pozornost brankáře Pöpperleho, který dostal přednost před Štěpánkem, prověřili při vyloučení Surového Nikulin s Krivonožkinem, český gólman byl ale připraven.

Pražský tým se v útoku připomněl až v 11. minutě, Mikúšova střela ale skončila mimo. Skóre se poprvé změnilo o dvě minuty později, kdy Enlundovu akci zakončil dorážkou Glazačev. Vyrovnat mohl Hossa, ale dopadl stejně jako finské duo v dresu Novosibirsku Lehterä - Enlund v závěru první části.

Dvojice Seveřanů se ale přece jen prosadila, ve 24. minutě Lehterä chytře posunul puk mezi Pöpperleho betony. Druhá inkasovaná branka hráče Lva nabudila. Svěřenci trenéra Sýkory přidali, snížit mohl Klepiš, ale ujala se až Hossova střela ve 26. minutě. Vyrovnat mohli Bartečko, Christensen i Novotný, dobře chytající Glass ale držel Sibiru těsný náskok.

Ve třetí části kanadského brankáře nedokázali překonat ani Bartečko nebo Voráček, při Porselandově vyloučení však hrozili i domácí. Žádný gól již ale nepadl, i když při Alexejevově trestu Chára a jeho spoluhráči ostřelovali Glasse ze všech pozic.

Vyrovnat se Lvu nepodařilo ani při závěrečné power-play. Pražané tak v šestém zápase pod Sýkorovým vedením podruhé nebodovali.

"Domácí začali utkání hodně agresivně a dostali nás pod tlak. To, že jsme v první třetině inkasovali jen jeden gól, byl úspěch," řekl kouč Sýkora po zápase. Své svěřence ale pochválil, že se následně zlepšili, bojovali až do konce a snažili se vyrovnat. "Druhá třetina byla vyrovnaná a měli jsme dost gólových šancí. Bohužel jsme nebyli schopni vstřelit druhý gól a s jednou brankou se dá jen těžko vyhrát," dodal Sýkora.

Sibir Novosibirsk - Lev Praha 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Glazačev (Enlund, Lehterä), 24. Lehterä (Enlund) - 26. Hossa (Mikúš, Surový). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Odinš (Lot.) - Misjur, Raming (oba Rus.). Vyloučení: 5:4, navíc Alexejev, Drugov (oba Novosibirsk) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 4 000 (vyprodáno).

Novosibirsk: Glass - Zajcev, Kutuzov, Kudroč, Kulda, Alexejev, Karavajev, Ignatovič - Enlund, Lehterä, Glazačev - Krivonožkin, A. Nikulin, Kopějkin - Sannikov, Malyšev, Vorošilo - Solodyžin, Nikitěnko, Drugov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

Lev Praha: Pöpperle - Němec, Škoula, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Oystrick - Voráček, Christensen, Novotný - Klepiš, Vrána, Bartečko - Hossa, Mikúš, Surový - Řepík, V. Karamnov, T. Rachůnek. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy