Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olomouc si doma nenechala utéct třígólový náskok a porazila Litvínov

Olomoučtí hokejisté po předchozích třech porážkách nyní navázali na vítězství z doby před reprezentační pauzou. Na domácím ledě stejně jako před dvanácti dny, kdy porazili Hradec Králové, slavili výhru 3:1 nad Litvínovem. Bilanci 1+1 zapsal David Ostřížek i Jan Knotek.

Radost olomouckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč.

Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedli v první třetině výrazně střelecky aktivnější Hanáci při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali Olomoučtí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. "Byl to šťastný gól, ale jsem strašně rád, že to tam padlo a my jsme se vrátili na vítěznou vlnu. Vystřelil jsem to spíš instinktivně," řekl Tomáš Dujsík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád. Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnali domácí.

Začali hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázali využít. Na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek) - 57. Válek (J. Petružálek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4271.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Kolouch, Strapáč - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Burian - Holec, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Do utkání jsme dobře vstoupili, měli jsme pohyb, byli jsme silní v osobních soubojích a měli jsme dostatek střeleckých, a možná že i gólových šancí. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, protože po dvanáctidenní pauze je vítězství velmi důležité. Potřebovali jsme se po špatných zápasech vrátit k výkonům, které jsme předváděli na začátku sezony. V minulých zápasech jsme soupeřům hodně gólů darovali a toho jsme se chtěli vyvarovat."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nepodařilo se nám navázat na středeční výkon z domácího utkání. Od začátku jsme neměli dobrý pohyb a myslím si, že ve všech herních situacích byli domácí lepší. Naše hra se o malinko zlepšila asi pět minut před koncem druhé třetiny a ve třetí části. Jak už jsem ale řekl, domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články