Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Chomutov ve druhé třetině zabral a třikrát udeřil. Výhru nad Zlínem řídil Stránský

Chomutov ožívá. Po páteční výhře 3:2 nad Mladou Boleslaví zvládl další domácí utkání, tentokrát si poradil se Zlínem 3:1. Piráti po osmi porážkách podruhé bodovali, a to díky povedené druhé třetině, v níž obrátili vývoj utkání z 0:1 na 3:1. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl Jan Stránský.

Útočník Chomutova Jan Stránský zažil tříbodový duel
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V utkání začali aktivněji Piráti, kteří ale nevyužili ani přečíslení tři na jednoho. V pokračující akci Štich zlomil hůl, Zlínští tak vyrazili dva na nikoho, jenomže Honejsek ve vyložené šanci selhal.

Ve 14. minutě začala chomutovská přesilovka, ale prosadil se zlínský Fryšara po velké chybě brankáře Lukeše v rozehrávce. Chomutovští nepotrestali v závěru úvodní části ani 17 sekund trvající přesilovou hru pěti proti třem, když k Valentovi přisedl na trestnou lavici právě Fryšara.

"Bylo to zvláštní, protože jsem v Chomutově za dva roky něco zažil. Hokejový život jde dál, takové to je. Neodehráli jsme dobré utkání. Chomutov hrál, co potřeboval. Chtěli jsme hrát to, co jsme předváděli poslední zápasy a pomohlo nám k vítězstvím. Prostě to nebylo ono  sami jsme si to komplikovali," zhodnotil utkání zlínský útočník Michal Poletín, který Berany posílil v létě právě z Chomutova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Přes lepší vstup Zlína do prostředního dějství se hra postupně překlopila na stranu domácích, za které ve 26. minutě vyrovnal tečí z předbrankového prostoru Vantuch. Jeho další teč za pár okamžiků skončila na tyčce.

V polovině zápasu Klhůfek ujel, zakončil individuální akci ránou do horního rohu Sedláčkovy branky a otočil stav. A nebylo to ze strany Pirátů všechno. Na 3:1 upravil opět tečí Stránský. Šest vteřin před druhou sirénou neuspěl na konci přečíslení dva na jednoho Duda.

"Byl to dobrý týmový výkon, ale jedna plus dva je fajn. Jsem za body rád, jelikož je to poprvé v kariéře, kdy mám tři body za áčko. U mého gólu kluci vybojovali v pravém rohu kotouč a přehráli ho na obránce. Ten vystřelil tahákem. Nebyl jsem tam úplně v nejlepší pozici, ale viděl jsem, že to jde přímo do mě. Naštěstí mě to trefilo do hokejky. Byl to šťastný gól," řekl Stránský.

Na začátku závěrečné třetiny hrál Zlín čtyři minuty v početní výhodě, ale puky mu odskakovaly a Freibergs v největší šanci nastřelil horní tyč. V polovině třetí třetiny se prodral před bránu novic v chomutovském dresu Svoboda, jenž mezeru mezi betony Jakuba Sedláčka nenašel.

V závěru Berani stříleli všechno na bránu, ale ztroskotávali na Lukešovi. Závěrečný tlak hostů překazilo Šlahařovo vyloučení a Honejskova bomba zamířila do tyčky, takže už se skóre neměnilo.

"Jsme rádi, že jsme za víkend udělali šest bodů. Poslední zápasy nám sedly, protože i po taktické stránce vypadaly dobře. Doufám, že navážeme nějakou šňůrou a body se trochu posypou. Zlín jsme pustili do šance jenom v první třetině, kdy nám dali gól v naší přesilovce a jeli dva na nikoho. Takové chyby se stanou, je to hokej. Další dvě třetiny už jsme hru diktovali," dodal Stránský.

Piráti Chomutov - PSG Berani Zlín 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Vantuch (Štich, J. Stránský), 31. Klhůfek (J. Stránský), 36. J. Stránský (J. Mrázek, Marjamäki) - 14. Fryšara. Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3469.

Sestavy:

Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Buchtela, Dietz, Valach - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Huml, Sklenář - Marjamäki, Vantuch, J. Stránský - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: J. Sedláček - Řezníček, Freibergs, Gazda, Žižka, Valenta, Nosek, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Herman, Honejsek, Šlahař - Poletín, Fryšara, E. Kulda - Karafiát, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Bylo to hodně bojovné utkání. Dostali jsme v první třetině nešťastný gól na 0:1. Druhou třetinu jsme odehráli velice slušně, měli jsme štěstí v koncovce a dali jsme tři góly. Ve třetí třetině už jsme si výsledek hlídali. Klíčové bylo, že jsme ubránili dlouhé čtyřminutové oslabení, které jsme odehráli velice dobře. Potvrdili jsme bojovnost z předchozích zápasů a udělali jsme za víkend šest bodů, což je pro nás hodně důležité. Chtěl bych hráčům poděkovat."

Robert Svoboda (Zlín): "Oproti posledním zápasům jsme nebyli úspěšní v koncovce. Dostali jsme se do vedení haluzovým gólem v oslabení. Potom jsme neproměnili jasnou šanci dva na nikoho a domácí toho ve druhé třetině využili. Když se nám nepodařilo využít ani dlouho přesilovku, ve které jsme měli nějaké příležitosti, a nedostali puk do prázdné brány, závěr už vyšel do ztracena. Domácí zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články