Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň veze ze Zlína všechny body díky klíčovým trefám Gulaše a Nedorosta

Plzni se venku daří, třetí výhru v řadě zaznamenali indiáni ve Zlíně, kde vyhráli 5:3. Domácí Berani sice vedli po první třetině 2:1, ale Západočeši otočili duel v čase 39:59 díky Milanu Gulašovi a vítěznou branku přidal po 31 sekundách třetí části Václav Nedorost.

Hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Duel měl slavnostní úvod. Dlouholetý hráč a později funkcionář a generální manažer zlínského klubu Bohumil Kožela byl uveden do síně slávy zlínského hokeje a jeho dres s číslem 9 byl vyvěšen pod strop Zimního stadionu Luďka Čajky.

Úvod samotného utkání moc pohledného hokeje nenabídl. Změnit to mohli domácí v deváté minutě po faulu Nedorosta, jenže Werbikovu ránu Frodl vytěsnil. V polovině třetiny se zrodily zajímavé možnosti na obou stranách. Na Frodla si ale nepřišel ani zcela osamocený Popelka.

Naopak na začátku 12. minuty podnikli úspěšný útok hosté: Preisinger vzal přečíslení na sebe a kličkou a zakončením mezi betony Sedláčka poslal svůj tým do vedení. Na 2:0 pro Plzeň mohl zvýšit Nedorost, v obrovské šanci jej ale vychytal domácí gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Plzeň

A tak udeřil Zlín, a to rovnou dvakrát. Nejdříve byl v 17. minutě nejaktivnější v brankovišti Herman, který hned při svém prvním startu po zranění vyrovnal. Přesně za minutu už Berani vedli. Fořtovi sice rána vůbec nesedla, o to překvapivější však měla parametry - 2:1.

Zlínští mohli zvýšit hned po pauze, kdy dohrávali většinu druhé početní výhody, ale neuspěli. Trest indiánů přišel ve 28. minutě. Na kruhu si připravil puk na střelu Vráblík, ta se zastavila až v síti. Vedení zpět mohli dát Beranům Poletín či kapitán Žižka, radoval se ale opět soupeř.

Při vyloučení domácího Kuldy 12 sekund před pauzou se zdálo, že si Plzeň přenese početní výhodu do třetí třetiny, opak byl ale pravdou. Gulaš v poslední možné chvíli vypálil z podobné pozice jako Vráblík a sudí u videa potvrdil, že docílil gólu ještě před vypršením hrací doby.

Jak skončila druhá třetina, začala i ta třetí. Hosté vyhráli souboj v rohu a Gulaš našel před brankou zcela osamoceného Nedorosta, který zvýšil na 4:2. Snížení měl na hokejce Herman, když už překonal Frodla, na hranici brankové čáry ho ale zaskočil Preisinger. A podle videa vše stihl včas.

V polovině třetí části přidal svou druhou trefu v utkání Fořt. "Dostávám víc času na ledě, což jsem v extralize nikdy tak neměl. Jsem rád, že samozřejmě mi to tam občas spadne, ale když se podívám na tabulku, není ta radost moc velká. Máme šest bodů ze sedmi zápasů, to je prostě málo," uvedl útočník Tomáš Fořt.

Na více už se ale Zlínští nezmohli. Za stavu 3:4 hodně otevřeli hru, díky čemuž měli hosté až příliš šancí. Definitivní pojistku přidal ale až v čase 59:57 při hře Zlína bez gólmana Gulaš.

"Bod bychom si zasloužili, byl to vyrovnaný zápas. Prostě jsme nepodali špatný výkon, ale máme nulu. K čemu nám to je, že hrajeme dobře, když jsme bez bodů. Na paniku je ještě brzy, musíme věřit, že se to zlomí, že se k nám začnou odrážet puky, že se k nám přikloní štěstí a tak podobně," dodal Fořt.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Herman (Žižka), 18. Fořt (E. Kulda), 50. Fořt (Freibergs, Herman) - 12. Preisinger (Kratěna), 28. Vráblík (Kodýtek, Eberle), 40. Gulaš (Kaňák, Nedorost), 41. Nedorost (Gulaš, Kracík), 60. Gulaš (Kaňák, P. Straka). Rozhodčí: M. Sýkora, Šír - Hlavatý, O. Polák. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 3181.

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Žižka, Valenta, Řezníček, Gazda - E. Kulda, Fořt, Kubiš - J. Ondráček, Herman, Šlahař - Karafiát, Fryšara, Poletín - Popelka, P. Sedláček, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Kaňák, Allen, Čerešňák, Půlpán, Vráblík - Gulaš, Nedorost, Kantner - Indrák, Preisinger, Kratěna - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Začali jsme dobře, nenechali jsme se srazit inkasovaným gólem a otočili jsme výsledek. První třetinu jsme zvládli větší bojovností a snahou. Plzeň ale od druhé části zlepšila pohyb. Největší chyba byla inkasovat gól v patnácté vteřině třetí třetiny. Vyhecujete se na závěr a pak borci udělají dvě hrubky za sebou. Za stavu 2:4 jsme pak šli už hodně výkonnostně dolů. Bylo strašně těžké to dotáhnout. Hráli jsme dobře, ale máme nula bodů. Musíme dál pokračovat a věřit, že to zlomíme. Bylo by blbé teď házet flintu do žita. S Plzní jsme také hráli vyrovnaný zápas, takže se těšíme na Spartu."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zápas měl několik fází. Začali jsme dobře, dali jsme gól. Kolem desáté minuty jsme přestali hrát, udělali jsme dvě chyby a soupeř se ujal vedení. O přestávce jsme si řekli, co je třeba změnit, a hráči to pochopili. Další fáze byla, když jsme vyrovnali na 2:2 a poté šli do vedení na 3:2 v poslední desetině vteřiny. Z našeho pohledu byl tento gól důležitý, byla to psychická úleva do třetí třetiny. Když vedete, máte sebevědomí. Výborně se nám povedl i vstup do třetí třetiny a nesmíme zapomenout na Míru Preisingera, který nás ve třetí třetině na brankovišti zachránil před dalším inkasovaným gólem. Dokázali jsme zápas zvládnout, přestože jsme udělali hodně chyb. Věděli jsme, že Zlín bude tlačit a šlapat. Nebylo to nic jednoduchého. Nechci říct, že jsme si to pohlídali, ale jsme rádi za tři body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články