Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pardubice utlumily libereckou gólovou mašinu. Dvakrát skóroval Sýkora

Za poslední tři vítězné zápasy nasázeli hokejisté Bílých Tygrů z Liberce 19 branek. V předehrávce 15. kola extraligy však na domácím stadionu Pardubice vyhrály 4:1 a potvrdily, že se mohou spolehnout na defenzivu. Dynamo dovedly ke třem bodům dvě branky Sýkory, trefy  Wisharta a Marosze. Liberec se prosadil pouze šest a půl minuty před koncem z hole Kvapila.

Petr Sýkora pomohl dvěma góly skolit Liberec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Dynamo odehrálo během čtyř dnů tři zápasy s celkovým ziskem sedmi bodů. "Bylo to těžké, zápasy šly hned po sobě, navíc to byli opravdu těžcí soupeři. Ohromně si vážíme toho, že jsme ty body urvali, jsou pro nás hodně důležité," řekl po utkání Sýkora.

Pardubice s Libercem se potkaly znovu po 16 dnech. Ve druhém kole vyhrálo Dynamo na severu Čech 2:0. Podobný průběh měla také předehrávka 15. kola. Oba týmy chtěly prodloužit série výher. Zatímco Pardubice měly za sebou dvě vítězství za dva body, Liberec bodoval naplno v posledních čtyřech zápasech.

Lépe začalo Dynamo a hned v úvodu trefil Čáslava tyč. Ve třetí minutě už se domácí radovali, když si Will srazil do branky Wishartovo nahození z úhlu. "Takové góly prostě padají, takže jsem se snažil z toho oklepat a pomoci týmu. Kdybych měl řešit každou chybu, tak se z toho zblázním, ale samozřejmě mě to mrzelo," uvedl liberecký gólman Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Liberec

Od té chvíle převzal režii hry Liberec a postupně dostal Kacetla pod palbu. V jasné gólové šanci postupně na Kacetlovi ztroskotali Krenželok, Ordoš a Bulíř. Ránu Stříteského zastavila tyč. "Velkou zásluhu na vítězství Pardubic měl Ondra Kacetl, chytal neskutečně a já mu gratuluji. Je to jeho zásluha. My jsme bojovali, stříleli, ale bohužel takové zápasy bývají," doplnil Will.

Tlak Bílých Tygrů zastavila přestávka a částečně také fauly. Dynamo si tak zahrálo takřka minutovou přesilovku pět na tři a pak čtyři minuty v kuse klasickou výhodu. Oboje bez větší šance. V ofenzivě to nešlo ani jednomu týmu, výjimkou byla na dlouho jen Sýkorova příležitost. A právě pardubický střelec v 37. minutě po přihrávce zpoza branky zvýšil na 2:0.

Liberec musel otevřít hru a dvě šance měl po přečísleních Treille, ale Will se tentokrát zaskvěl. Na druhé straně mohl v tlačenici před brankou snížit Lenc. Liberec o další čas v náporu přicházel kvůli vlastním faulům a jeden z nich Dynamo potrestalo, když výhodu čtyři na tři využil v 54. minutě dorážkou do prázdné branky Marosz.

Stejnou přesilovou hru ale za minutu a půl zužitkovali také Bílí Tygři a po Kvapilově střele z mezikruží bylo zase o co hrát. Na poslední minuty se hra přesunula před Kacetla, jenže Liberec znovu doplatil na nedisciplinovanost. Při signalizované výhodě naskočil za Kacetla do hry Sýkora a ranou od modré čáry procedil do branky hostů puk počtvrté.

"Vyjma začátku jsme odehráli velmi dobrý zápas z hlediska šancí, diktování tempa hry a dominance v utkání. Začali jsme se ale chovat extrémně nepokorně, hráli jsme 26 minut v oslabení a k tomu dostali dvě desítky. To je věc, která žádnému týmu na světě ještě nevyhrála zápas. Domácí díky trpělivosti a naší nepokoře zaslouženě vyhráli," zhodnotil zápas trenér Liberce Filip Pešán.

Předehrávka 15. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Wishart (T. Svoboda, Cardwell), 37. P. Sýkora (Perret), 52. Marosz (Hrabal), 58. P. Sýkora (Rolinek, Kacetl) - 54. M. Kvapil (Bulíř). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Ganger. Vyloučení: 10:13, navíc Šmíd, J. Jeník (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7070.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Holland, Hrabal, Miromanov, Čáslava - Vondráček, Bubela, Rolinek - S. Treille, Marosz, Kusý - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Dušek, Venkrbec, T. Svoboda - Mandát. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc - L. Hudáček, P. Jelínek, Teplý - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Valský, Redenbach, Ordoš - J. Jeník, Lakatoš, Krenželok - od 35. navác M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "K zápasu jsme přistoupili s respektem, věděli jsme, že je Liberec rozjetý. Musím poděkovat celému týmu a zvlášť Ondrovi Kacetlovi, který odvedl fantastický výkon. Místy to vypadalo, že nás Liberec hodně zatlačil, ale hráči si dobře drželi prostor před brankou, kde pokryli přihrávky i dorážky. Také se nám zvýšila efektivita, nastříleli jsme čtyři góly, což je výborné a dotáhlo nás to k vítězství."

Filip Pešán (Liberec): "Vyjma začátku jsme odehráli velmi dobrý zápas z hlediska šancí, diktování tempa hry a dominance v utkání. Začali jsme se ale chovat extrémně nepokorně, hráli jsme 26 minut v oslabení a k tomu dostali dvě desítky. To je věc, která žádnému týmu na světě ještě nevyhrála zápas. Domácí díky trpělivosti a naší nepokoře zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články