Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítkovice přišly o Kloka, reprezentační bek odchází do Slovanu Bratislava

Další zápasy už Lukáš Klok za Vítkovice nepřidá. Reprezentační obránce se rozhodl využít nabídky Slovanu Bratislava a odchází tak z extraligy do KHL. Ostravský klub opustil také Patrik Urbanec, naopak ve hře je příchod dalšího zadáka Romana Poláka z NHL.

Lukáš Klok
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Lukáš Klok dostal seriózní nabídku z KHL. Je to logicky jeho další posun v kariéře. Ve smlouvě měl klauzuli, která jeho odchod v případě zájmu ze zahraničí umožňovala," řekl hlavní trenér a generální manažer Jakub Petr.

Klok si v uplynulé sezoně extraligy připsal ve 49 zápasech 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. Celkem má na kontě v domácí nejvyšší soutěži 178 utkání a 43 bodů (18+25). Sehrál také 13 duelů v české reprezentaci a zaznamenal čtyři asistence.

"Je to odchovanec, já osobně jsem jej měl v týmech už od mládeže. My rozhodně nechceme bránit dalšímu posunu v jeho kariéře. Vyšli jsme mu vstříc. Přiznám se, že to bylo pro nás trochu nečekané. Budeme na to muset zareagovat," doplnil Petr.

Po dvou letech končí ve Vítkovicích čtyřiadvacetiletý Urbanec, který přišel předloni ze Zlína. "V současném složení týmu bychom mu nebyli schopní dát takovou roli, jakou by si vzhledem ke svému věku a své kvalitě zasloužil. Samozřejmě předešlé sezony byly z jeho strany poznamenány zraněními a jeho zápasové vytížení nebylo takové, jaké bychom si představovali," řekl Petr.

Možnost Polákova návratu do mateřských Vítkovic se bude odvíjet od situace v NHL. "Prioritou pro mě zůstává NHL. Chci ještě v zámoří zůstat, zabojovat tam o místo. Pokud by se mi tohle nepovedlo, chci se vrátit do našeho regionu," citoval Polákovo vyjádření web Vítkovic.

Dvaatřicetiletý Polák má na kontě v NHL za St. Louis, San Jose a Toronto celkem 688 zápasů a 127 bodů za 25 branek a 102 asistencí. V 58 duelech přidal tři přihrávky. "Z Vítkovic cítím enormní zájem. Vedeme jednání, která v posledních dnech nabrala na intenzitě. Byli jsme si sednout i s majitelem klubu Alešem Pavlíkem," podotkl Polák. Připustil, že jedná i s Třincem.

"Ale troufám si říct, že s Vítkovicemi je to intenzivnější. Snaha vedení Vítkovic o to, abych se vrátil právě k nim, je velká. Znovu opakuji, že prioritou je NHL, ale kdyby se to nepovedlo, tak vím, jak moc o mě ve Vítkovicích stojí a že je to z jejich strany na dobré cestě," dodal Polák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články