Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Razým míří ze Slavie do extraligového Litvínova

Novým trenérem hokejistů extraligového Litvínova se stal Milan Razým, který dosud působil v prvoligové Slavii Praha. Šestapadesátiletý kouč, jenž dovedl v roce 2013 k titulu Plzeň, se na severu Čech domluvil na roční smlouvě s opcí. Razýmovým asistentem bude Radim Skuhrovec, který u mužstva působil i v závěru této sezony.

Verva, která se mezi elitou udržela až v baráži, potvrdila příchod zkušeného trenéra po jednání představenstva klubu. Razým tak na střídačce nahradí šéfa klubu Jiřího Šlégra. Bývalý vynikající obránce se trenérské funkce ujal v závěru sezony, kdy se Severočeši zachraňovali v nejvyšší soutěži. Že nebude pokračovat jako trenér, Šlégr oznámil bezprostředně po skončení baráže.

Razým působil v prvoligové Slavii od roku 2015, Pražané jeho odchod oficiálně oznámili již ve čvtrtek dopoledne. "Není to pro nás příjemná situace, ale trenér projevil zájem působit v extralize a my jsme se rozhodli, že ačkoliv zde má platný kontrakt, tak mu nebudeme bránit," uvedl člen představenstva Vladimír Pitter.

Pražané po sestupu z extraligy před třemi lety původně plánovali, že se rychle pokusí o návrat mezi elitu, momentálně ale takové ambice nemají. I proto Razýma, pod jehož vedením se tým již začal připravovat na další sezonu, uvolnili.

"Chápu, že lákadlo trénovat extraligový tým je natolik silné a my tomu momentálně nemůžeme konkurovat. Proto jsem usoudil, že nemá cenu bránit jeho touze," uvedl Pitter a poděkoval Razýmovi za odvedenou práci. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články