Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec je v kleštích, proti Kometě už nesmí zaváhat

Jediná výhra dělí Kometu od obhajoby mistrovského titulu. Ve finále vedou Brňané nad Oceláři 3:1 na zápasy, a tak si Slezané nemohou dovolit další zaváhání. Do výhodnější pozice se dostali Jihomoravané i díky výhře ve čtvrtém duelu, který ovládli po výsledku 5:2. Přímý přenos utkání Třinec – Brno sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:40.

Zleva kapitán Brna Leoš Čermák, Roman Vlach z Třince a Tomáš Vincour z Brna
zdroj: ČTK/Šálek Václav

"Dostali jsme se v sérii do obtíží, ale hraje se na čtyři vítězná utkání. Myslím si, že kluci poslední porážku (2:5) smáznou. Odpočinou si a v neděli se vydají ze všech sil. Porveme se o to, aby se hrál v úterý šestý zápas v Brně," řekl trenér Třince Václav Varaďa. "Stále jsme přesvědčeni, že série bude dlouhá. Proto pořád rotujeme čtyři útoky," dodal třinecký kouč.

V posledním zápase po čtvrtém gólu vyměnil brankáře. Za Šimona Hrubce nastoupil ve 36. minutě Peter Hamerlík, který už neinkasoval. Kometa zpečetila výhru až při hře Třince bez brankáře. Varaďa ještě neřekl, kdo dostane v brankovišti přednost v pátém utkání. "Rozhodnu se během soboty," řekl. "Šimon Hrubec to měl hodně obtížné. Nesáhl si na kotouč a čtyřikrát puk lovil ze sítě. Chtěli jsme mu trochu ulevit. Peter Hamerlík tam skočil parádně a spoustu toho pochytal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. finále Brno - Třinec

Jeho projev se mi také líbil," uvedl Varaďa. Jeho svěřenci se budou o prodloužení série rvát. "Nevnímáme, že je to 1:3 na zápasy. Série je na čtyři vítězné, takže to pro nás ještě nekončí. Oni musí ještě jeden vyhrát. Věřím tomu, že když doma vyhrajeme, tak by se zase mohli trošku strachovat o výsledek oni. Chceme teď vyhrát doma," řekl útočník Roman Vlach.

Kometa se po třech výhrách dostala do herní pohody, hráči i trenéři ale mají na paměti horší výkon ve středečním třetím utkání. I to se ale podařilo Brňanům dotáhnout do vítězného konce.

"V kabině je velice dobrá nálada. Ale kluci ví, že nás čeká další důležitý zápas. Nachystáme se na něj. V Třinci jsme už odehráli ve finále dvě utkání, víme, jaká tam panuje atmosféra a jakým způsobem se domácí prezentují. Na to se řádně nachystáme," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Brňané chtějí navázat zejména na výkon z posledního domácího zápasu. "Chceme začít jako tady v Brně. Ale bude to hodně těžké," řekl Hynek Zohorna. "Víme, co nás v Třinci čeká. Soupeř má velký nástup, půjde po nás. O titulu přemýšlet nebudeme. Jsme zkušený tým a každý ví, o co hraje. Ještě potřebujeme udělat jeden krok," dodal nejproduktivnější hráč Brna v play-off, autor sedmi gólů a šesti asistencí. Nad startem jeho bratra Radima visí otazník kvůli tržné ráně na víčku z posledního duelu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články