Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bek Bartejs nasměroval Brno k výhře. K výletu před branku je třeba odvaha, říká

Rázem je nejlépe střílejícím bekem Brňanů. Tomáš Bartejs nasměroval úvodním gólem hokejisty Komety k vydřenému vítězství ve třetím finále nad Třincem (3:2). V letošním play-off to byl jeho druhý zásah, také v druhém semifinále s Plzní otevřel skóre zápasu.

Tomáš Bartejs se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Oba góly byly odlišné. V Plzni jsme jeli tři na dva, teď to bylo při situaci pět na pět. Ale všichni hráči soupeře byli zatažení k brance, z toho vznikla situace, po které jsem se rozhodl vyrazit dopředu," popsal Bartejs okamžik, po kterém se před něj odrazil kotouč a on jej pohotově vrátil za třineckého brankáře Šimona Hrubce.

Po jednom gólu dali zatím Jan Štencel a Michal Gulaši, naopak kanonýři ze základní části Ondřej Němec s Jakubem Krejčíkem se zatím mezi střelce nezapsali.

"K výletu před branku je potřeba odvaha. Protože když propadnu, tak můžeme z rychlého protiútoku do otevřené obrany dostat gól. Zatím mně to vychází a trenéři mě nebrzdí," uvedl Bartejs, jenž do Brna zamířil před dvěma roky z Chomutova.

Kometa ve druhé třetině získala dvoubrankový náskok, ale rychle ho ztratila a dostala se pod velký tlak soupeře. "Přestali jsme bruslit i hrát. Z toho vznikly chyby. Takže děkujeme, že to tak dopadlo. Třinec nás měl v přesilovkách přečtené a dobře bránil. V závěru jsme chtěli hrát zodpovědný hokej s dobrou obranou a zkusit dát gól. Naštěstí to vyšlo," řekl Bartejs.

Střelec vítězného gólu Tomáš Vincour označil za hlavního strůjce vítězství brankáře Marka Čiliaka. "Podržel nás hlavně ve druhé třetině, kdy jsme vypadli z tempa. V naší hře byly chyby. Špatně jsme vyhazovali puky do středního pásma. Tím jsme Třinec dostali do tlaku. Nebýt jeho, tak mohl zápas dopadnout jinak. Podíváme se na video, co bylo špatně. Věřím, že se toho zítra vyvarujeme," prohlásil Vincour.

Měl i výhrady ke špatně zahrané dvouminutové přesilovce Komety pět na tři. "Taková výhoda by se měla proměňovat. Nepadlo nám to tam. Ale vyhráli jsme a jsme za to rádi," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články