Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Kometa ustála třinecký vzdor a jde ve finále do vedení 2:1

Ani vyrovnání nepříznivého vývoje z 0:2 na 2:2 ve třetím utkání Třinci nestačilo a Kometa si připsala druhou výhru ve finálové sérii po výhře 3:2. Oceláři sice dokázali zareagovat na dvoubrankové vedení domácích a po gólech mladíků Ondřeje Kovařčíka a Davida Ciencialy srovnali krok, ale na branku Vincoura už Slezané nestačili. Přímý přenos čtvrtého finále sledujte ve čtvrtek na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:40.

Hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Do sestavy Komety se nově zařadil na pozici třináctého útočníka uzdravený Dočekal, který nahradil Vondráčka. Třinec mohl poprvé ve finále počítat s bekem Rothem, jenž nastoupil místo Kováře, a při absenci útočníka Michala Kovařčíka se rovněž premiérově v boji o titul představil Roman Vlach.

Do první šance se dostal domácí Haščák, ale Hrubec zasáhl. Na druhé straně se snažil prosadit po výjezdu zpoza branky Svačina. V páté minutě po rychlém protiútoku trefil z levého kruhu Hynek Zohorna protější tyč a vzápětí se už Kometa radovala.

Erat uvolnil Hrušku, který sice ztroskotal na Hrubcovi, ale Krajíček puk odvrátil přímo na Bartejse, který překonal ležícího třineckého gólmana. Šanci odpovědět měl po přihrávce Ondřeje Kovařčíka obránce Doudera, ale z dobré pozice zamířil do Čiliaka.

V druhém dějství byl Třinec v úvodu aktivnější a při Barinkově vyloučení zlikvidoval Čiliak velké šance Petružálka a Ondřeje Kovařčíka. Už po přesilovce minul v dobré pozici Rákos. Ve 27. minutě ale zvýšila Kometa. Junior Horký se šikovně uvolnil přes Krajíčka a z levého kruhu překonal Hrubce pod lapačku.

Hned za 15 vteřin Oceláři snížili. Před Čiliakem se ocitli hned tři třinečtí hráči a Ondřej Kovařčík po kombinaci s Rothem zamířil do odkryté branky. Třinec byl při chuti. Po přihrávce Ondřeje Kovařčíka nestihl zakončit úspěšně Chmielewski, ale ve 32. minutě při Malcově trestu už hosté smazali ztrátu. Svačinovu přihrávku z levého na pravý kruh proměnil Cienciala.

Kometa se neprosadila při své první přesilové hře v utkání po Vlachově faulu. Na konci druhé třetiny zasáhl Chmielewski hokejkou do obličeje Gulašiho a šel pykat na čtyři minuty. V úvodu závěrečné části podrazil Dravecký v útočném pásmu Erata, ale Kometa dvouminutovou výhodu pěti proti třem nevyužila. Hrubec v jediné velké šanci kryl Vincourův bekhend.

Útočník Komety se radoval až ve 47. minutě, kdy po Čermákově ideální přihrávce zakončil do odkryté branky. Třinec se tlačil za vyrovnáním, ale neuspěli Petružálek ani Krajíček, který pak znovu prověřil Čiliaka v 55. minutě při Malcově vyloučení. V závěrečné power-play hrál Třinec v sedmi a posledních 13 sekund dohrál v oslabení.

Finále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Bartejs, 27. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, Krejčík) - 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Roman Vlach, Rákos - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - od 50. navíc Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla vyrovnaná. Dali jsme gól, který nám samozřejmě pomohl. Ve druhé třetině jsme po druhém gólu nepochopitelně otevřeli hru, což Třinec okamžitě využil. Dostali jsme se do problémů, následně se nám nepovedla v úvodu třetí třetiny přesilovka pět na tři. Ale musím kluky pochválit, že neklesli na mysli a šli za vítězstvím. Dali jsme klíčový gól na 3:2 a potom jsme už zápas perfektně ubránili."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych klukům poděkovat v první řadě za odmakaný zápas. V první třetině jsme netahali za kratší konec, ale start do utkání se nám nevyvedl. Přihráli jsme Kometě na první branku. Hra v první třetině byla hodně vyrovnaná. Jsem rád za druhou třetinu, kdy tým zabral a hrál přesně takový hokej, na jaký jsme zvyklí. Mrzí nás, že jsme nepřidali ještě další gól, který by nás posunul do stavu, se kterým by se dalo něco dělat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články