Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice se vrátily do série s Třincem, Beran vstřelil už čtvrtý gól

Dynamo zvládlo klíčový třetí duel v sérii proti Třinci a po výhře 3:2 je zpátky ve hře. Východočeši vedli po trefách Treilleho a Kauta, a ačkoli třinečtí Linhart s Petružálkem snížili, pojistil výhru Pardubic Beran, který se stává ústřední postavou čtvrtfinálového souboje. Pardubický útočník se prosadil v každém duelu a vsítil už čtyři branky.

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Na domácích byla od úvodního buly znát obrovská chuť postavit se osudu a přes nepříznivý stav 0:2 po duelech na třineckém ledě ještě zamotat vývoj série. Odhodlání Dynama navíc už po 66 vteřinách hry umocnil Sacha Treille, jenž po ideální přihrávce Petra Sýkory rychle zužitkoval brzkou přesilovku po Hrňově hákování.

Ve čtvrté minutě mohl vyrovnat Vlach, jenže Kacetl skvěle zasáhl betonem. Třinečtí hráli brzy poté svou první početní výhodu, na jejímž konci Svačina před prázdnou brankou netrefil poskakující vyražený kotouč. V desáté minutě naopak nedokázal na druhé straně Poulíček z brankoviště usměrnit Kautovu prudkou přihrávku.

Kacetl pak znovu podržel domácí v končící 13. minutě, kdy byl mezi kruhy nekrytý Mikulík, ale pardubická opora zasáhla se štěstím lapačkou. Velké šance se v 17. minutě zalekl mladík Kvasnica, pár vteřin poté se na půlce srazili nešťastně jeho spoluhráči Vlach s Rákosem a hosté tím o Vlacha pro zbytek utkání přišli. V signalizované výhodě jim navíc zasadil další ránu Kaut, jenž si pohotově našel odražený puk po Perretově střele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. čtvrtfinále Pardubice - Třinec

Druhé dějství tolik vzruchu nepřineslo. Ránu Tomáše Svobody bez přípravy vykryl Hrubec. Na konci 27. minuty vyhodil Wishart puk do hlediště a Oceláři hráli 47 sekund pět na tři, ale nevymysleli absolutně nic.

Po polovině základní hrací doby mohl hodně dlouho vybírat místo pro zakončení Dušek, jeho úmysl však Hrubec přečetl. Chvilku nato Marosz oslovil Petra Sýkoru, jenže tomu stál znovu v cestě skvělý Hrubec. Zápletku přineslo Linhartovo snížení z 42. minuty.

Chvilku poté neproměnil obrovskou příležitost Rákos, když pohotový Kacetl pravým betonem odmítl vyrovnání. Na začátku 47. minuty uklidnil Východočechy v signalizované početní výhodě gólem na 3:1 díky velkému důrazu Beran, ale hosté zdaleka nerezignovali.

"Je úplně jedno, jaký ten gól byl a kdo ho dá. 'Rolas' to tam vybojoval, hodil puk na bránu a já jen vystřelil bekhendem a pak jsem to tam nějak došťouchal i s gólmanem. Nakonec se ten gól ukázal i jako vítězný, takže super," pochvaloval si autor vítězné trefy Beran.

V 52. minutě se Poulíček v oslabení vrhl na útočné modré čáře za pukem, jenže Hrubec u něj byl dřív a domácí forvard pykal za zásah do nohou. Oceláři měli k dispozici 108 vteřin přesilovky pět na tři, vzali si na ni oddechový čas, a přestože v tu chvíli zbývalo do konce přes osm minut, vše ještě umocnili hrou bez gólmana.

"Už jsme neměli moc co ztratit, byl dobrý tah, že jsme to zkusili. Škoda, že se nám to nepodařilo proměnit, ale pořád se s výsledkem dalo ještě něco dělat. Je to škoda, Pardubice však hrály výborně, hodně obětavě," ocenil vítěze třinecký kanonýr Martin Růžička.

Ostřelování Kacetlovy branky úspěch nepřineslo, stejně tak ani další power play, ale v čase 58:08 vystihl špatnou rozehrávku Pardubic při vlastním oslabení Petružálek a snížil. Třinečtí navíc hráli v závěru přesilovku, ale Dynamo se statečně ubránilo.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. S. Treille (P. Sýkora, Rolinek), 18. M. Kaut (Perret), 47. M. Beran (Rolinek) - 42. Linhart (Svačina, Polanský), 59. J. Petružálek. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 077. Stav série: 1:2.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Ščotka, Mojžíš, Holland - M. Beran, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Marosz, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - J. Sýkora, Dušek, T. Svoboda. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart - Martin Růžička, Marcinko, J. Petružálek - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Cienciala, Mikulík, Rákos - Kvasnica. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Uvědomovali jsme si, že je to strašně důležité utkání po těch dvou prohrách v Třinci, které přišly, i když jsme tam nezahráli špatně. Kluci si to hodně vzali za své, hnala nás dopředu fantastická atmosféra a podařilo se nám, co jsme si předsevzali - chtěli jsme dát první gól a využít některou z přesilovek. Základ úspěchu jsme udělali hned v první třetině, stav 2:0 byl velice dobrý, byl to až luxusní náskok. Ve druhé třetině jsme se snažili hlavně nedostat gól, což se nám i podařilo, ale pak jsme individuální chybou v nástupu do třetí třetiny dostali soupeře trošku do hry. Musím pochválit všechny hráče, včetně Ondry Kacetla, za skvělou práci v oslabení."

Václav Varaďa (Třinec): "Dnešní zápas se nám nevydařil podle našich představ. Nalomil nás ten brzký gól, a i když si myslím, že jsme bojovali a tahali se zpátky, domácím dnes přálo štěstí více než nám. Nachystáme se poctivě na nedělní utkání, které bude z našeho pohledu jistě odlišné, než byl ten dnešní začátek."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články