Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Generální manažer Zlína Hosták: V příští sezoně se chceme posunout zase o kousek výš

Hokejisté Zlína vypadli v sobotu v předkole play-off s Olomoucí, přesto mohou být podle generálního manažera Martina Hostáka se sezonou spokojení. "Po základní části jsem klukům poděkoval, protože ta skončila nad očekávání. Nyní jsme trošku zklamaní, ale to asi každý po porážce. Série s Olomoucí neměla favorita, byly to dva rovnocenné týmy," řekl Hosták.

Bývalý generální manažer hokejistů Zlína Martin Hosták
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín skončil po základní části devátý o dva body za šestým místem, které znamená přímý postup do čtvrtfinále. Po porážce v předkole s Olomoucí 1:3 na zápasy obsadil deváté místo. "Soupeř byl šťastnější v těch vyrovnaných zápasech, kdy jsme třeba i byli v některých pasážích lepší. Odehráli jsme dobrou sezonu a do budoucna je na čem stavět. Klukům ještě v týdnu jednotlivě osobně poděkuju a doufám, že se v příští sezoně posuneme zase o kousek výš," uvedl Hosták.

Zatím není jasné, jak to bude s oporami Kašíkem, Bukartsem a Šťastným. "Všem třem končí smlouva, ale nevím o tom, že by končili. Určitě s nimi budeme jednat. Ale je jasné, že takové hráče bude chtít někdo přeplatit, to já neovlivním," podotkl Hosták. Nejproduktivnější hráč Zlína Bukarts má podle deníku Sport namířeno do Třince.

Jasno není ani o budoucnosti čtyřicetiletého kapitána Ondřeje Veselého, který se bude rozhodovat o pokračování kariéry. "Je to hráč, u kterého by bylo férové jej nechat v klidu hrát a soustředit na to, co dělá," prohlásil Hosták.

"Obranu máme v podstatě celou podepsanou a v útoku končí smlouva asi šesti hráčům. Uvidíme, jak se vše vyvine. Smlouva končí i trenérům, takže tam taky nejsem schopen říci, co bude a nebude," řekl Hosták na adresu Roberta Svobody a Martina Hamrlíka.

Zlín jako generálního partnera získal před touto sezonou Aukro, ale firma neuplatnila opci na pokračování spolupráce. "Zatím sponzora skutečně nemáme, ale panika není na místě. Loni jsem ho sháněl až v červenci, teď máme zatím březen, takže je to pro mě komfortní situace. Určitě to není věc, ze které bych byl nervózní," dodal bývalý reprezentační útočník a televizní spolukomentátor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Olomouc
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články