Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín vyhlíží potvrzení venkovní výhry z Olomouce, Sparta čelí vyřazení

Série mezi Olomoucí a Zlínem se přesouvá do města obuvi. Zlínští Berani chtějí na domácím ledě potvrdit venkovní vítězství 3:1 z druhého duelu, díky kterému srovnali se soupeřem krok. Ve třetím utkání tak bude ve hře zisk postupového mečbolu. To v druhé sérii mezi Libercem a Spartou se může rozhodnout už po třetím zápase. Pražané musí doma nutně zvítězit, pokud si chtějí prodloužit sezonu. Přímý přenos utkání Zlín – Olomouc sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:50.

Libor Kašík v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Dosavadní série mezi Olomoucí a Zlínem potvrdila předchozí bilanci vzájemných duelů, jež končily rozdílem jedné až dvou branek. Na straně Beranů bude nyní výhoda domácího prostředí. "Olomouc má dobře poskládaný tým, ve kterém převládají vysocí a silově zdatní hráči. K tomu mají výborného gólmana. Dobře blokují střely, těžko se proti nim prosazuje," popsal zlínský útočník Antonín Honejsek.

"Pokud chceme uspět, musíme využít rychlé přihrávky a dobré bruslení. Chtěli jsme soupeře unavit tím, že si budeme rychle dávat puky, ale zatím to tak nebylo. Druhou polovinu posledního zápasu byla lepší Olomouc," dodal hokejista, který kvůli zdravotním problémům naskočil až ve středu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. předkola Olomouc - Zlín

Liberec může ukončit sérii proti Spartě už po třech zápasech

Sparta už nemá kam couvnout a balancuje nad propastí. "Stav 0:2 na zápasy, když se hraje na tři vítězství, není příjemný, ale budeme hrát doma a jestliže chceme pozvat diváky do arény i v sobotu, nezbývá nám nic jiného než vyhrát. Uděláme pro to maximum. Když už se do play-off doškrábete, je to přece ta nejdůležitější část sezony. A věřím, že hráči ho chtějí hrát co nejdéle," uvedl kouč Pražanů František Výborný.

Zejména druhé utkání pod Ještědem potvrdilo zatím mizernou sezonu jednoho z favoritů na titul. Porážka 1:4 byla ještě milosrdná. Pražané byli přesto přesvědčeni, že v pátek sezona neskončí. "Liberec nás přejel úplně ve všem, ale máme další dva zápasy, i když s nožem na krku. Ale to jsme měli už v základní části a zvládli jsme to. Doma to budou úplně jiné zápasy a věřím, že to zvládneme i tentokrát," řekl útočník Lukáš Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. předkola Liberec - Sparta

Sparťané vědí, že musí hodně přidat. "Prohráli jsme, dali jediný gól, navíc z nájezdu... Musíme zlepšit všechno," řekl další forvard Richard Jarůšek, jehož tým dvakrát inkasoval v oslabení. "Ta přitom mnohdy rozhodují utkání a s Libercem jsme to dobře viděli. Je tam od nás strašně moc faulů, zatímco my jsme moc přesilovek neměli. I to byla jedna z příčin porážky," uvedl Jarůšek.

Liberečtí se drží při zemi. "Zatím jsme obstáli při obraně silných útočníků Sparty, vedeme 2:0, jak jsme si před domácími zápasy přáli. Myslím, že třetí zápas bude mít poloviční emoce oproti tomu druhému, protože Sparta ví, že musí. A my zase víme, že strašně moc chceme. Každý tým si emoce pohlídá," předpověděl trenér Severočechů Filip Pešán.

Situaci nepřeceňuje ani bek Filip Pyrochta. "Byl to jen druhý díl skládačky, ale je třídílná. Určitě to není o tom, že bychom měli být v klidu. Sparta ví, že jediná porážka už je posílá na dovolenou. Stát se může cokoliv, ale je dobré, že z těch dvou zápasů můžeme čerpat hlavně pozitivní dojmy," pochvaloval si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články