Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec zdolal Jihlavu i podruhé, zásluhou Ševce je v elitní šestici

Po pondělní dohrávce 11. kola na sebe v předehrávce 50. kola opět narazili hokejisté Liberce a Jihlavy. A znovu se z vítězství, tentokrát 2:1, radovali Bílí Tygři. Domácí tým proto přeskočil v tabulce šestý Zlín a před středečními zápasy se vměstnal na jeho místo, zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Minimálně předkolo vyřazovací fáze má po skalpu Dukly jisté už nyní.

Utkání Liberec - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Jihlava nasadila do branky místo Kořenáře dalšího juniorského reprezentanta, Škarka, který prožil hororový start do utkání. Po 67 vteřinách totiž kapituloval. Z první střely mezi tyče ho překonal Redenbach a poslal Liberec do vedení.

Odpovědět mohl z dobré pozice střílející Čachotský, nicméně Will si připsal úspěšný zákrok. Poté si Dukla zahrála přesilovku, k ohrožení svatyně soupeře se ovšem nedostala. Naopak z protiútoku se až za hostující obranu protáhl Filippi, jehož střelu zastavila horní tyč. Poté dostali možnost početní Bílí Tygři a druhý gól měl na hokejce Kvapil, ale Škarek se blýskl výborným zákrokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Jihlava

Hned v úvodu druhé části hráli Severočeši přesilovou hru, Filippiho střelu však pokryl Škarek. Vzápětí putoval na trestnou lavici Lakatoš, kterého brzy následoval Pyrochta, a Jihlava měla možnost minutu a půl trvající početní výhody pěti proti třem.

Tu sice využít nedokázala, ale klasickou přesilovku už zásluhou Hamilla zužitkovala a bylo vyrovnáno - 1:1. Vedení mohl Liberci vrátit Kvapil, nicméně za Škarkem podruhé v zápase zazvonila horní tyč. Proti Bakošovi pak jihlavský brankář vytáhl parádní zákrok.

Na začátku třetí třetiny mohl naopak strhnout vedení na stranu hostů Jiránek, jenže Will svůj tým podržel. Domácí poté postupně převzali iniciativu a do šance se dral Redenbach, Škarek byl ovšem na místě.

V 50. minutě ale nedokázal zareagovat na přesnou ránu Ševce od modré čáry - 2:1. Liberec poté pozorně bránil a Jihlavští se do šancí dostávali velmi těžko. V samém závěru to ještě neúspěšně zkusili bez brankáře. Severočeši už si cennou výhru nenechali vzít.

Předehrávka 50. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Dukla Jihlava 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Redenbach (M. Kvapil), 50. Ševc (Šmíd, Filippi) - 30. Hamill (Stříteský). Rozhodčí: Šír, Pražák - Barvíř, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc Pyrochta (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4929.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bulíř, Redenbach, M. Kvapil - Bakoš, Filippi, Lakatoš - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Jihlava: Škarek - Šidlík, Stříteský, De la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Váňa - Čachotský, A. Zeman, F. Seman - P. Straka, Skořepa, Jiránek - Rabbit, Hamill, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Filip Pešán (Liberec): "Myslím, že zápas neměl nijak extra velké tempo a byl rozkouskovaný neustálým přerušováním hry. Oba dva týmy se do toho tempa nemohly dostat. Bylo to o tom, jestli propálíme dobře blokující hostující hráče, nebo ne. Jednou se nám to povedlo a o ten jeden gól jsme byli šťastnější než soupeř."

Petr Vlk (Jihlava): "Oproti včerejšku to byl z naší strany zlepšený výkon. Bohužel jsme neproměnili ty příležitosti, které jsme si vytvořili. Dá se říci, že jedno nahození na bránu rozhodlo o vítězství domácích. Neproměněné šance nás trápí, to dnes rozhodlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články