Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Výborný propadá skepsi: Už nevím, jak to zvednout

Pátou extraligovou porážku v řadě nesl velmi těžce. Trenér hokejistů Sparty František Výborný byl po domácím nezdaru s Olomoucí rozčarovaný a víceméně bezradný. Jeho tým drží aktuálně desáté místo - poslední, které zaručuje předkolo play-off. Kouč Pražanů připustil, že cestu vzhůru hledá jen velmi obtížně. "Nevím, jestli na to teda vůbec máme," uvedl.

František Výborný (vlevo) v diskuzi s asistenty během utkání
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Jsem hrozně zklamaný, přinejmenším už měsíc a půl. Už nevím, jak to zvednout. Mění se tady trenéři, dělá se pro úspěch všechno, přichází další hráči. Nevím, jestli na to teda vůbec máme," řekl čtyřiašedesátiletý trenér, který se vrátil do Sparty koncem října.

"Byl tady Jirka Kalous, přišel jsem já, teď Radim Rulík. Snažíme se dělat maximum, ale je to pořád stejné. Nevím, jestli si hráči v závěru nevěří nebo jsou z toho podělaní, jak to vizuálně možná vypadá. Pak nemáte ani to štěstíčko, i když dobře vím, že to není o štěstí. Ale také ho občas potřebujete," dodal.

Sparta přitom proti Olomouci dvakrát vedla. "Opět jsme ztratili dobře rozehraný zápas. Bohužel. Ale děláme pro to maximum. Teď jsme čtrnáct dní trénovali věci, které jsme potřebovali. Ale když to jsou individuální chyby... Já nevím, zda těm hráčům řezat hlavy nebo co s nimi dělat jiného. Těžko se o tom mluví," nezastíral Výborný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Olomouc

"Nebylo to jednoduché hlavně pro ty, co se vraceli z olympiády. Čeká se, jak to tady bude Michal Řepík dávat do víka, ale ono to nepřichází. Další takový Kudrna. Snahu mají, ale není to snadné. Tím si však nedělám žádné berličky," ujistil zkušený stratég.

Pražané se představí ještě dvakrát doma proti Zlínu a Mladé Boleslavi, v neděli pak na závěr základní části zamíří do Chomutova. Jsou před nimi proto velmi ošemetné duely proti týmům, jež také hrají o hodně. Zlín o první šestku a přímý postup do čtvrtfinále play-off, Mladá Boleslav o naději na předkolo a podobně je na tom i Chomutov.

"Čeká nás týden pravdy. Ten nám ukáže, zda na to máme nebo ne. Musíme se podívat pravdě do očí. Naše hra je bohužel pořád totožná. Zažil jsem tady týmy, které se rvaly. Nebo mi to alespoň připadalo. Střídačka žila, hráči bojovali, na to jsem byl zvyklý. I proto jsem se do Sparty vracel, i když jsem věděl, že to není optimální," konstatoval Výborný.

"Věřil jsem, že se mi to povede zvednout a Spartě pomůžu, ale je to pořád stejné. Nevím, proč tady nejsou hráči jako Žemličkové, Šrekové, Martincové a další, které jsme tady v minulosti měli. Přitom si myslím, že kvalitní hráči tu jsou," domnívá se Výborný.

Určitý progres zaznamenal jen v úvodu po svém nástupu. "Začalo to stoupat, i když nechci říkat, že vše bylo hned mým příchodem. Dělali jsme body," připomněl.

"V listopadu jsme měli trochu problém s gólmany, tam jsme ztratili dost bodů. Pak se to nakopávalo kolem Vánoc, ale následně zase přišly domácí porážky s Chomutovem a Pardubicemi. S Brnem jsme měli jasné body v kapse, ale vyhodili jsme je. S Plzní taky. To můžete malovat, co chcete, ukazovat video, jenže za hráče to neodehrajete," zakončil Výborný, který Spartu v minulosti dovedl ke třem mistrovským titulům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články