Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Beran dokonal pardubický obrat, Liberec odjel s prázdnou

Na nečekané vítězství Zlína v Třinci zareagovali hokejisté Pardubic nejlepším možným způsobem a udrželi se v bitvě o šesté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. V domácím utkání s Libercem sice prohrávali 0:1, ale Sacha Treille s Matějem Beranem otočili skóre. Ze sedmé pozice ztrácí na zmíněné "Berany" jeden bod, ale disponují zápasem k dobru. 

Utkání Pardubice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Duel měl až do 7. minuty poměrně klidný průběh, ale pak po nenápadné chybě v domácí obraně trefil Krenželok břevno. Liberec si v první třetině zahrál hned šest minut v přesile jednoho muže, nicméně nebezpečný nebyl. Naopak. Po vypršení jednoho z trestů měl velkou šanci Rolinek. V závěru úvodního dějství pak zahodil největší možnost domácích Poulíček.

Po přestávce si přesilovku zahrálo i Dynamo, remízový stav však trval až do 28. minuty. Do branky prošla Pyrochtova střela a hosté slavili vedení. Krátce nato mohl srovnat Petr Sýkora, ale jeho střelu zastavila tyč. Pardubice si následně připravily několik šancí a liberecký brankář měl hodně práce, aby těsný náskok udržel.

To se mu dařilo až do 35. minuty, kdy v přesilovce vypálil Tomášek a kotouč v cestě do sítě ještě tečoval Treille. Bílí Tygři si mohli vzít vedení okamžitě zpět, Šmíd ovšem z dorážky do odkryté části branky trefil jen Kacetlův beton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Liberec

Vyrovnaný stav nutil oba týmy hlavně k bezchybné defenzívě, a tak se ve třetí třetině na větší šance čekalo. Až přišla 46. minuta a po závaru před Willem za něj dostrkal kotouč se štěstím Beran. Dynamo po vstřeleném gólu ožilo a další šanci měli Marosz. Zároveň nepouštělo Severočechy do šancí. Výjimkou byla nepřesná střela Bakoše zblízka.

Už tři minuty před třetí sirénou sáhl Liberec ke hře bez brankáře a vynutil si obrovský tlak. Vyrovnání měl na hokejce Kvapil, ale nestihl puk dorazit, a poté trefil tyčku Pyrochta. Na druhé straně minul prázdnou klec Tomášek. Domácí pak s vypětím všech sil těsný náskok a tříbodovou výhru udrželi.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. S. Treille (Tomášek, Hrabal), 46. M. Beran (Perret, Dušek) - 28. Jašek (Pyrochta, Redenbach). Rozhodčí: Pavlovič, Hodek - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 7595.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - D. Tůma, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, T. Svoboda - Perret, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Derner, Jánošík - Ordoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Bakoš, Bližňák, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, Jašek - A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Miloš Holaň (Pardubice): "Od začátku to bylo velice vyrovnané utkání, i když díky přesilovkám měli možná trochu navrch Liberečtí. Chtěl bych poděkovat za perfektní výkon všem hráčům počínaje Kacetlem a hlavně za ubráněné přesilovky soupeře. Zápas připomínal play-off a byl napínavý až do konce. Pokaždé nejde vyhrát pěkně, dneska to byla dřina a góly jsme tam dostrkali, ale o to je to cennější. Těší náš, že konečně doma vyhráváme."

Filip Pešán (Liberec): "Sehráli jsme velice vyrovnané utkání, bojovalo se o každý kousek ledu. My jsme měli tři přesilovky v první třetině, neproměnili jsme je, a bylo jasné, že se poměr vyloučení vyrovná, což se také stalo, ale domácí si na rozdíl od nás jednou brankou pomohli. Až do posledních vteřin pokračoval vyrovnaný zápas, o dělbě bodů rozhodl náš nedůraz v obranném pásmu, který naopak domácí při naší hře bez brankáře měli, a proto vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články