Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec se veze na vítězné vlně, tentokrát uspěl v Mladé Boleslavi

Čtvrté extraligové vítězství v řadě si ve 48. kole připsali hokejisté Hradce Králové. Na ledě Mladé Boleslavi sice prohrávali 0:1, ale trio Jaroslav Bednář, Roman Kukumberg, Martin Pláněk otočilo skóre ve prospěch Mountfieldu. Tým z města automobilů stačil jen snížit zásluhou Radana Lence a ještě více si zkomplikoval boj o předkolo play-off.

Utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Domácí museli hodinu před zápasem řešit náhlou nevolnost útočníka Pacovského, a tak se na levém křídle druhé formace pohyboval od začátku obránce Hrdinka. Mladá Boleslav začala aktivně a po sedmi minutách hry byla odměněna úvodní brankou. Puk za Rybárova záda dotlačil ve skrumáži Žejdl.

Podobný závar se konal i při úvodní přesilovce Bruslařů v zápase, ale tentokrát hostující brankář své území uhájil. A navíc hned po skončení početní výhody jeho spoluhráči vyrovnali. Na ose hřiště se zjevil úplně volný Bednář, který střelou mezi Maxwellovy betony potvrdil fantastickou aktuální formu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Hned v úvodu druhé třetiny pálil nebezpečně královéhradecký Graňák, nicméně jeho střela se nakonec mezi tři tyče nevešla. Zápas se přesto začal lámat. Nejprve potrestali ztrátu Vojtěcha Němce Vopelka s Kukumbergem, a o dvě minuty později propadlo do branky nahození Pláňka. Domácí nesložili zbraně a v závěru druhé třetiny si vytvořili tlak a několik slibných šancí, ale Rybár byl vždy na svém místě.

V první šanci třetí třetiny se objevil Bednář, tentokrát zvolil střelu nahoru a branku přestřelil. Domácí se snažili dostat do tlaku, Hradec si ovšem vedení poctivě hlídal a nepouštěl soupeře do větších šancí. Mladoboleslavští se přeci jen dočkali snížení osm a půl minuty před koncem třetí třetiny. Odražený puk si našel Lenc a proti jeho dorážce už neměl hostující brankář šanci. Domácí v závěru ještě zkusili hru v šesti, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

48. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Orsava (Valský), 52. Lenc (Urban, Eminger) - 12. Jaroslav Bednář (Cingel, Džerinš), 31. Kukumberg (Vopelka), 33. Pláněk (Koukal, Červený). Rozhodčí: Fraňo, Pražák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2500.

Mladá Boleslav: Maxwell - Jan Hanzlík, Kurka, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan - Valský, Žejdl, Orsava - Hrdinka, V. Němec, Klepiš - Lenc, Nahodil, L. Pabiška - Urban, P. Musil, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Kukumberg, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Výpadek ve druhé třetině nás stál celý zápas. Ale byl znát rozdíl v hokejovosti a hlavně pohodě obou týmů. Hradec hraje hokej, na který se dobře dívá. Vychází mu kombinace. Ale je to prostě o hlavě. My jsme si třeba ve druhé třetině nebyli schopni ani nechat tandem na modré. Pak jsme dali gól na 2:3 a najednou to zase šlo. Už je to prostě jenom o palicích. Teď si musíme trošku od hokeje odpočinout a začít zase tvrdě makat."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Byli jsme povzbuzení třemi domácími výhrami, ale věděli jsme, že nás čeká další těžký zápas, protože jsme v poslední době hráli s týmy, které bojují o šestku nebo desítku. Ze začátku nechtěl nikdo udělat chybu, ale první jsme ji udělali my. Naštěstí se nám podařilo ještě v první třetině vyrovnat a druhá třetina byla z naší strany nejlepší pasáží v zápase. Dvě šance jsme proměnili, ale mohli jsme jít i do vyššího náskoku. Další dvě gólovky jsme ještě měli po ubráněném oslabení a mohlo to být klidnější. Domácí pak dokázali snížit a v závěru, kdy už vsadili všechno na jednu kartu. My jsme se při jejich tlaku ubránili i díky skvělému zákroku Patrika Rybára při domácí hře bez brankáře."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články