Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň vyučovala v Jihlavě, zářilo duo Kracík - Sklenička

Jednoznačným vítězstvím 6:1 v Jihlavě si hokejisté Plzně pojistili první místo v extraligové tabulce, překonali magickou hranici 100 bodů a udrželi náskok 6 bodů před hradeckým Mountfieldem. Na ledě předposledního celku nejvyšší soutěže exceloval zejména zkušený forvard Jaroslav Kracík, který si připsal gól a dvě asistence. Tři kanadské body (0+3) zaznamenal také jednadvacetiletý obránce David Sklenička. 

Hokejisté Plzně se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Po prohře ve Vítkovicích (0:3, pozn. autora) nemohli v předposledním domácím zápase v základní části proti nastoupit v jihlavském dresu Zeman, Žálčík ani Hlinka. Ti se přidali k dlouhodobě zraněnému Rabbitovi. Na křídlech čtvrté formace proto nastoupili obránci Půža s Bryhnisveenem.

Už po půl minutě mohla jít Dukla do vedení, jenže Kajínkovu střelu i dorážku Hamilla Svoboda chytil. V polovině sedmé minuty ujel zadákům Plzně Anděl, ale také jeho pokus o blafák bezpečně kryl hostující brankář, který domácím pomohl v minulé sezoně k návratu do nejvyšší soutěže po 12 letech.

Z hostů se v dobré příležitosti ocitl v polovině první části Mertl, ale Kořenář jeho pokus lapil. Extraligový nováček opět před vlastími příznivci potvrdil, že přesilovky nejsou jeho silnou disciplínou. Nejenže početní výhodu nevyužil, ale ve 14. minutě inkasoval, když Kratěna propálil z kruhu pro vhazování Kořenáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Plzeň

V prostřední části hrála Dukla přesilovku v součtu celých osm minut, jenže například při čtyřminutovém trestu Jakuba Kindla prakticky vůbec nedokázala ohrozit Svobodovu bránu. Hostující gólman, který se mezi tři tyče vrátil po nemoci, dál deptal domácí tým.

Neuspěl proti němu ani Jiránek, který tváří v tvář napálil puk jen do hrudi bývalého spoluhráče. Do dvoubrankového vedení se naopak dostali hosté na začátku 34. minuty, kdy Mertl z rohu kluziště našel mezi kruhy Indráka, jenž střelou mezi betony překonal Kořenáře.

V polovině 43. minuty bylo víceméně rozhodnuto: Gulaš z mezikruží střelou do horního růžku zvýšil na 3:0. Snížit sice mohl vzápětí Čachotský, který dorážel Svobodou vyraženou ránu, ale přestřelil.

Plzeň si vedení v pohodě hlídala a proti rezignované Dukle přidala ve 49. minutě další gól. Rychlý brejk se zakončením Denise Kindla ještě Kořenář chytil, nedůraz jihlavských obránců mu ovšem dovolil naservírovat přihrávku před branku Kracíkovi, který nezaváhal - 0:4.

Osm minut před koncem základní hrací doby Zdráhal od modré čáry sestřelil Kodýtka. Centr druhého útoku nakonec po zásahu pukem do obličeje opouštěl led po svých až za doprovodu lékařů. Na začátku 55. minuty projel celé hřiště Schleiss a ze strany prostřelil Kořenáře popáté. Dukla snížila necelé čtyři minuty před koncem, když Svobodu od modré čáry překonal Stříteský. Konečnou podobu výsledku následně určil Denis Kindl.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 57. Stříteský (P. Straka, Suchánek) - 14. Kratěna (Kodýtek, D. Sklenička), 34. Indrák (Mertl), 43. Gulaš (D. Sklenička), 49. Kracík (D. Kindl, D. Sklenička), 55. Schleiss (Kracík, J. Kindl), 58. D. Kindl (Jones, D. Sklenička). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváků: 4102.

Jihlava: Kořenář - Šidlík, D. Kajínek, De la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Suchánek, Váňa - Čachotský, Hamill, Jiránek - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Diviš, R. Hubáček, Anděl - Bryhnisveen, Rys, Půža. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, D. Sklenička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kratěna - Indrák, Kodýtek, Kantner - Pour, Kracík, D. Kindl - Hollweg, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Petr Vlk (Jihlava): "První a druhou třetinu jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem. Dovolím si říci, že v určitých fázích jsme byli i lepší. Jenže místo toho, abychom dva tři góly dali z příležitostí, které jsme si vytvořili, tak jsme z ničeho dostali dvě branky. Ve třetí třetině se nám to sesypalo ve chvíli, kdy jsme inkasovali třetí gól. Soupeři jsme ke gólům hodně napomohli a oni navíc, do čeho plácli ve třetí třetině, to jim tam spadlo. Byli jsme rádi, že už to skončilo. Těšíme se už na přestávku. Klukům dáme hlavy dohromady, abychom to pak mohli zase nastartovat a hráli opět jako tým."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Jako každý zápas byla Jihlava houževnatým soupeřem. My jsme určitě dvě třetiny nebyli lepším týmem. Byli jsme ale efektivnější. Kdyby Jihlava proměnila své šance, tak by byl asi vývoj zápasu jiný. Třetí třetinu jsme už odehráli dobře a přidali jsme i branky. Míra Svoboda byl skvělý a udržel nás v utkání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články