Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bednář opět vyučoval, hattrickem a asistencí sestřelil Zlín

Kapitán královéhradeckého Mountfieldu Jaroslav Bednář znovu ukázal svou extratřídu. Ve 47. kole extraligy režíroval triumf východočeského mužstva nad Zlínem 6:3. Síť soupeře rozvlnil třikrát, přidal i asistenci a stal se jednoznačně hlavní hvězdou utkání. 

Utkání Hradec Králové - Zlín
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Zápas přitom začal ideálně pro hostující tým. Hned v úvodní minutě se totiž po buly dostal k puku Bukarts a efektní individuální akci zúročil gólem. Nejprve se kličkou zbavil beka Filipa Pavlíka, poté bekhendem poslal puk do levého horního rohu.

Zlín poté hrál nepříjemný hokej a byl nebezpečnější. Potvrdit vedení mohl především ve dvou přesilovkách. V páté minutě vystřelil z úhlu Bukarts, ale puk se odrazil od břevna do tyče a mimo. Sudí pro jistotu nechali situaci zkontrolovat videorozhodčím, který potvrdil, že o druhou branku nešlo.

O deset minut později měl v početní výhodě dvě možnosti Okál. Rybár, jenž se vrátil do hradecké svatyně po nemoci, však zakročil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Zlín

Mountfield se výrazně zlepšil až ve druhé třetině. V prvních pěti minutách měl dvě velké šance, nicméně Kašík ramenem vyrazil Koukalovu i Šimánkovu střelu. Domácím tak pomohly tradičně silné přesilovky. Ve 27. minutě nejprve Cingel trefil tyč a chvíli poté vyrovnal dorážkou Köhler. 

O tři minuty později Východočeši skóre otočili. Střelou švihem pokořil Kašíka kapitán Bednář. Hradec v tu dobu na ledě vládl, hrál podobně dobře jako v pátek proti Spartě. I přesto hosté vyrovnali. Ve 36. minutě skóroval po nápadité kombinaci tvrdou ranou útočník Honejsek, bývalý hráč Mountfieldu. Berani ovšem neudrželi vyrovnaný stav ani do přestávky. Tři vteřiny před koncem totiž využil další početní výhodu důrazný Bednář.

Jenže to nebylo zdaleka vše. Hned v první minutě třetí třetiny nejstarší hráč extraligy ujel po pravém křídle a tvrdou ranou dal svůj třetí gól. Hattrick stihl za 11 minut a 22 vteřin. Domácí navíc za chvíli odskočili hostům na rozdíl tří branek. Ve 45. minutě objel prakticky celé útočné pásmo Dragoun, dostal se před gólmana a protlačil puk za jeho záda.

Hosté sice ještě snížili, když se podruhé prosadil Bukarts, ale pět minut před koncem na něj zareagoval Červený. Favorit poté ubránil i déle než minutu trvající oslabení tří proti pěti a bezpečný náskok udržel.

47. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - Aukro Berani Zlín 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 27. Köhler (Koukal, Jaroslav Bednář), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 40. Jaroslav Bednář (Köhler, Koukal), 41. Jaroslav Bednář (Cingel, Zámorský), 45. Dragoun (Gregorc), 55. Červený (Pláněk) - 1. Roberts Bukarts (D. Šťastný, Honejsek), 36. Honejsek (Fryšara, Kratochvíl), 46. Roberts Bukarts (Ferenc, Řezníček). Rozhodčí: Hribik, J. Svoboda - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:0. Diváci: 4922.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandič - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Vopelka, Kukumberg, Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Popelka, Klhůfek - M. Kratochvíl, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Neodehráli jsme dobrou první třetinu a inkasovali jsme hned v první minutě. Nemohli jsme se do toho dostat, soupeř byl lepší na puku a v pohybu. První třetina patřila jemu. Ve druhé jsme se nicméně zvedli. Zlomovým momentem byl výstup ze třetiny, kdy jsme dokázali dát gól do šatny, a vstup do poslední části. Rozhodující byl hattrick Jardy Bednáře, bylo to jeho představení. Výsledek je pro hosty docela krutý, odehráli dobrý zápas a my jsme se na body hodně nadřeli."

Robert Svoboda (Zlín): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, rychle jsme se dostali do vedení. Měli jsme i další šance, ale nepodařilo se nám je využít. Dali jsme na 2:2, ale zlomový okamžik byl konec druhé třetiny, kdy jsme dostali gól do šatny. Další pak rychle na začátku třetí třetiny, to nebylo dobré. Přestože jsme nic nebalili, tak si to domácí pohlídali a my už jsme neměli dostatek sil s duelem něco udělat. Mrzí nás to, protože půlka utkání nebyla špatná a bodík jsme si mohli odvézt."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články