Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec Králové našel recept na Spartu a snížil náskok Plzně

Hradec Králové porazil pražskou Spartu 4:1 zejména díky druhé formaci, jejíž členové si připsali tři góly. O vítězný zásah se postaral obránce Pavlík v přesilové hře, náskok pak pojistili Džerinš s Látalem. Východočeši snížili propast na první Plzeň na rozdíl sedmi bodů a mohou ještě pomýšlet na Prezidentský pohár.

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hosty mohl v sedmé minutě poslat do vedení reprezentant Řepík, jeho střelu po ledě ale vykopl betonem Pavelka. Hradecká dvojka opět dostala šanci od první minuty, protože Rybár je stále nemocný. Do vedení se i proto dostali domácí. V deváté minutě Graňák našel dlouhou přihrávkou Koukala, který kombinaci ještě vylepšil nahrávkou Červenému. Útočník Mountfieldu střílel prakticky do prázdné branky.

Hostům se ale podařilo vyrovnat, když Pavelkovo zaváhání využili Řepík s Buchtelem a Sparta srovnala dokonce v oslabení. Další přesilovka však už Hradci vyšla: V 18. minutě se tvrdou ranou prosadil obránce Filip Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Sparta

Druhá třetina byla hodně bojovná. Blíže ke gólům měli domácí, jenže Bergrův pokus zastavila tyč a po Zigově střele po ledě se vytáhl gólman Laco, který dostal po delší době přednost před Aittokalliem.

Přesto dění ve druhé části nakonec řádně ovlivnilo skóre. Vše se událo v poslední minutě. Jedenačtyřicet sekund před koncem Cingel přihrál Džerinšovi, který zamířil mezi Lacovy betony. Pro Spartu to byla rána, již navíc o čtrnáct vteřin později umocnil Látal, který zvládl blafák do bekhendu.

"To byl asi rozhodující moment. Samozřejmě je velký rozdíl, když přijdete do kabiny za stavu 2:1 nebo 4:1. Ale byli jsme si vědomi, že zbývá ještě dvacet minut a nesmíme nic podcenit," řekl útočník Andris Džerinš.

Ve třetí třetině mohla Sparta snížit, ale ve 48. minutě chytil Pavelka nebezpečnou Buchteleho dorážku a od té chvíle Hradec držel soupeře na distanc a kontroloval tříbodovou výhru. "Byli jsme pomalejší, nebylo to ono. Vůbec to nebyl výkon, jaký bychom si představovali, minule s Brnem to bylo něco úplně jiného. Nedá se nic dělat, musíme se vzchopit a v neděli to v Liberci za každou cenu urvat," řekl Michal Řepík.

Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Červený (Koukal, Graňák), 18. F. Pavlík (Džerinš, Graňák), 40. Džerinš (Cingel, Gregorc), 40. M. Látal - - 11. Buchtele (Řepík). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5902.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandič - Köhler, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Berger, Dragoun, Šimánek - Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Sparta: J. Laco - Z. Michálek, T. Pavelka, J. Mikuš, Kalina, T. Voráček, Ďaloga - Forman, Pech, Klimek - Řepík, Černoch, Buchtele - Jarůšek, P. Vrána, Kudrna - Uher, Reichenberg, Kumstát, od 41. navíc Rousek. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na těžký zápas, protože Sparta se na poslední chvíli posílila o dobré hráče. Všechny týmy teď hrají o hodně, je závěr základní části. Mužstvo odvedlo skvělou práci, byl to jeden z našich nejlepších výkonů. Hráči měli skvělý pohyb a udrželi se na kotouči. Kombinovali jsme, předváděli parádní akce a dávali jsme i pěkné góly. Klíčová byla poslední minuta druhé třetiny. Dali jsme v ní dva góly, což bylo pro Spartu smrtící. Třetí třetinu jsme si pohlídali a vyhráli zaslouženě."

František Výborný (Sparta): "Bylo vidět, že domácí k tomu přistoupili velice zodpovědně, chtěli zápas zvládnout. Když jsme srovnali na 1:1, vypadalo to, že bychom se mohli chytit. Ale domácí byli velmi aktivní a nám to trochu vadilo. Myslím, že rozhodující byl gól na 3:1, byla to naše chyba, špatně jsme vystřídali. Když jsme na ledě dlouho, musíme ten puk třeba sežrat. Zbytečný byl i gól na 4:1 pár vteřin po třetím. Vrána má puk a nechá se předskočit, takové detaily rozhodují. I když jsme vyhráli na střely, domácí zápas v klidu dohráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články