Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava zastavila i Kometu, v závěru se dostává do formy

Dukla vylepšuje v závěru základní části výkony a zlepšenou formu potvrdila i proti Kometě. Jihlava zdolala Brno po trefách Čachotského a Zemana 2:0 a z posledních pěti duelů má čtyři výhry. Brankář Kořenář si připsal 32 úspěšných zákroků. Hráči z Vysočiny přesto zůstávají předposlední, Brňanům patří pátá příčka.

Utkání Jihlava - Brno
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Měl jsem z dnešního zápasu trochu nervy. Z Komety jsem měl respekt, protože je to kvalitní mančaft, ale jsem rád, že to takhle dopadlo," radoval se Kořenář po utkání.

Prvních pět minut utkání patřilo jednoznačně favoritovi z Brna. Největší šanci si v šesté minutě ale připsala Dukla, jejíž nejproduktivnější hráč Čachotský ze strany nastřelil pravou tyč Čiliakovy branky.

Hostující gólman podržel svůj tým při následné přesilové hře Jihlavy. Nejdřív musel likvidovat střelu Suchánka i následné dvě dorážky a vychytal i další Jiránkovu dorážku z bezprostřední blízkosti. V 15. minutě naopak mohl skórovat hostující Erat, ale zblízka Kořenáře nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Brno

Dukla, která v této sezoně proti Brnu získala jen jeden bod, šla do vedení brankou v poslední sekundě. Čiliaka po Jiránkově přihrávce prostřelil Čachotský. Úvodní trefu utkání ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Kometa druhou část hry začala náporem. Ve 24. minutě to byl znovu brněnský kapitán Erat, který se mohl zapsat do střelecké listiny, ale Zaťovičovu přihrávku zpoza brány nevyužil, jeho střelu zastavil Kořenář betonem.

V podobné pozici se o minutu později ještě ocitl Vincour, ale i jeho pokus jihlavská jednička mezi tyčemi kryla, tentokrát lapačkou. Následně Jihlava promarnila přesilovku a Kometa pro změnu další šanci na vyrovnání, když Zaťovič na začátku 29. minuty jel sám na Kořenáře, ale ten jeho pokus do bekhendu kryl.

Největší šanci na vyrovnání v průběhu druhé třetiny měl na začátku 33. minuty Haščák. Hruška totiž zachytil za brankou Kořenářovu rozehrávku, posunul puk před prázdnou bránu na spoluhráče ze třetího útoku, který ale odkrytý prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Kometa nevyužila ani půl minuty trvající dvojnásobnou přesilovku.

V poslední třetině Dukla prakticky rezignovala na ofenzivu a soustředila se na místy až úporné bránění už od červené čáry. Kometa se tlačila za vyrovnáním, ale vyloženou brankovou příležitost si nevypracovala.

Necelé tři minuty před koncem se v prostoru mezi kruhy ocitl v ideální pozici Bartejs, ale Kořenáře propálit nedokázal. Dvě minuty před koncem Kometa odvolala brankáře a zkusila vyrovnat v šesti, ale 66 sekund před koncem ujel Zeman a rozhodl trefou do prázdné brány.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 20. Čachotský (Jiránek, J. Zdráhal), 59. A. Zeman (Šidlík). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6500 (vyprodáno).

Jihlava: Kořenář - Šidlík, Suchánek, De la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - P. Straka, Skořepa, Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Bryhnisveen. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, R. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Hlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "Z naší strany to bylo hodně dobře odpracované utkání, co se kolektivního pojetí týče. Jsme proto spokojení. Věřím, že si kluci uvědomili, co vede k úspěchům, a budou v tom jenom pokračovat."

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání rozhodl gól, který padl s klaksonem, což se nestává až tak často. Co se celkového zápasu týče, tak jsme asi byli více na puku, možná jsme strávili více času v útočném pásmu a Dukla dobře bránila i dobře bruslila. Málo jsme se tlačili do brány a na můj vkus tam bylo strašně málo střelby. Bohužel jsme hráli hodně kombinačně a na Jihlavu a brankáře Kořenáře to dnes nestačilo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články