Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chomutov urval proti Liberci dva body, výhru vystřelil Dietz

V důležitém souboji o postup do play-off přetlačili chomutovští Piráti v tabulce lépe postavený Liberec 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři sice zareagovali na trefu Vladimíra Růžičky a vyrovnali ve třetí třetině po zásahu Krenželoka, ale v nastavení rozhodl obránce Dietz. Chomutov tak ztrácí na Liberec tři body, přesto zatím zůstává pod postupovými pozicemi.

Utkání Chomutov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jsou to pro nás strašně důležité body, protože bojujeme o každý. Musíme jít zápas od zápasu a nekoukat doleva doprava. A uvidíme, jak bude na konci vypadat tabulka," řekl Dietz.

Oba týmy bojují o účast v předkole play-off a na hře to bylo vidět. Po vyrovnaném úvodu dvakrát nebezpečně střílel obránce Mrázek, branku Willa však netrefil. Libereckého gólmana poté nepřekonal ani Koblasa.

Ve druhé polovině první třetiny převzali iniciativu hosté, ani oni však nedokázali otevřít skóre. Čekání na první branku neukončila ani první přesilovka Tygrů. Lukeše na druhé straně nepřekonal z brejku Redenbach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Liberec

Ve 28. minutě během oslabení ujel do brejku Huml, Willa však také nepřelstil. Oporu Pirátů to ale dlouho mrzet nemuselo, ve 32. minutě totiž posunul domácí do vedení do sestavy se navrátivší Růžička.

Zvýšit náskok Chomutova mohl v další přesilovce Knot, trefil však jen tyč. V závěru druhé třetiny neproměnili rychlý protiútok Lauko s dorážejícím Dietzem. Přečíslení ve 44. minutě nevyužili ani Smejkal s Koblasou.

Šance si však vypracovali i hosté. Lakatošova střela se otřela o tyč, následně v dobré pozici nepřesně zakončoval Kvapil. Jedinečnou šanci vyrovnat měl Liberec při vyloučeních Růžičky a Smejkala, přesilovku pět na tři sice hosté nevyužili, ale pět sekund po návratu prvního provinilce na led skóroval v klasické početní výhodě Krenželok.

O vítězi se tak rozhodlo v prodloužení, které ukončil již po 18 sekundách po Koblasově přihrávce Dietz. "Jejich obránce chtěl přihrávat na svého útočníka, ale Koblasa dobře napadal a vybojoval puk. Já jsem stál jenom před bránou a zametl jsem kotouč brankáři mezi nohy," popsal obránce Pirátů rozhodující trefu.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. V. Růžička ml. (Sklenář), 61. Dietz (Koblasa) - 52. L. Krenželok (Redenbach, Pyrochta). Rozhodčí: Pešina, Bejček - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4, navíc Koblasa (Chom.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3838.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, T. Dvořák - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Hlava, Huml, Poletín - Chlouba, Šťo6ek, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Liberec: Will - Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Bylo to hodně vyrovnané utkání, ve kterém se nám povedlo jít do vedení. Šance poté byly na obou stranách. My jsem měli dvě, díky kterým jsme mohli odskočit, ale nepovedlo se nám to. Naivními fauly za stavu 1:0 jsme soupeře posadili na koně. Oslabení tři na pět jsme srdnatě bránili, ale neubránili. V prodloužení jsme využili šanci, máme strašně důležité body a pořád žijeme."

Karel Mlejnek (Liberec): "Bylo to vyrovnané a hodně rozkouskované utkání. Ve druhé třetině jsme měli tři velmi dobré příležitosti a mohli jsme překlopit průběh na naši stranu. Bohužel se nám to nepodařilo. V poslední třetině už to bylo jenom o tom, jestli srovnáme a odvezeme si jeden případně dva body, nebo pojedeme s prázdnou. Jsme extrémně rádi, že máme alespoň bod. Mrzí nás ale, že jsme inkasovali gól v prodloužení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články