Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Boj o šestku se rozšířil, Olomouc ji bude bránit proti sedmému Zlínu

Extraliga nabízí se závěrem základní části boje na několika frontách. Vedoucí Plzeň bude hájit náskok deseti bodů před Hradcem Králové, v závětří je ale i Třinec. Páté Brno má zase stejně bodů jako čtvrté Vítkovice. Šestou příčku drží Olomouc, která musí neustále odrážet nápor dotírajících klubů. Hned čtyři mužstva ztrácí na Hanáky maximálně dva body, pokud Zlín v duelu s Morou zvítězí, tak Berani už Olomouc v tabulce přeskočí. Přímý přenos utkání Zlín – Olomouc v rámci pořadu Buly hokej živě sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Zlín - Olomouc
zdroj: facebook Aukro Berani Zlín

Zlín svede přímý souboj o šesté místo s Olomoucí. Berani se rychle vzpamatovali ze série tří zápasů bez bodového zisku, z posledních dvou duelů s týmy ze dna tabulky Jihlavou a Litvínovem vytěžili pět bodů. "Trochu jsme si polepšili. Tyto výsledky nám pomohly pozvednout sebevědomí. Duel s Olomoucí bude hodně důležitý," uvedl trenér Zlína Robert Svoboda.

Kohoutům v lednu odešla forma, vyhráli jediné z posledních pěti utkání a jedenáctá Mladá Boleslav už je nebezpečně blízko, pouze čtyři body za nimi. Navíc zřejmě až do konce sezony vypadl zraněný útočník Aleš Jergl. "Jedeme do Zlína, máme doma Třinec a těsně před pauzou jsou Pardubice. Dva z těch soupeřů jsou těsně kolem nás, takže všichni víme, o co jde a jak budeme muset hrát, abychom se udrželi tam, kde všichni chceme," prohlásil gólman Olomouce Martin Falter.

Indiáni chtějí napravit domácí porážku, Hradec vyhlíží skalp Sparty

Plzeň v úterý poprvé v sezoně nebodovala doma a po porážce s Mladou Boleslaví 1:4 se její náskok před Hradcem Králové snížil. Indiáni se představí na ledě osmých Pardubic, které třikrát za sebou bodovaly a z toho dvakrát vyhrály. Východočechy ale mrzelo, že v minulém utkání ztratili vedení v Jihlavě a nakonec prohráli 2:3 v prodloužení.

"Musíme být nachystaní na každého soupeře na sto procent a musí nám být jedno, zda je první, nebo poslední. Utkání s Plzní beru jako výjimečný zápas, přijede k nám lídr tabulky, který je celou sezonu na špici a má velikou sílu ve všech směrech. Pro nás se jedná o další zkoušku a výzvu," uvedl trenér Pardubic Miloš Holaň. Nejistý je start beků Marka Trončinského a Petra Čáslavy, mimo hru zůstává útočník Ján Sýkora.

Plzeň neúspěchem s Mladou Boleslaví uzavřela sérii pěti utkání bez ztráty bodu. "Neradi bychom se v tom nějak babrali. Doufám, že zase najedeme na vítěznou vlnu a v Pardubicích vyhrajeme. Čeká nás tam tvrdá hra a my musíme hrát tu naši. S tou můžeme uspět," podotkl plzeňský obránce David Sklenička.

Mountfield potřebuje k udržení kontaktu s Plzní či dalšímu umazání manka na lídra tabulky ukončit sérii domácích neúspěchů se Spartou, které na vlastním ledě podlehl třikrát za sebou. "Musíme se nabudit. Se Spartou, ať je nahoře, nebo dole, je to o tom, že na ně musíte mít tu správnou chuť. To musíme do toho zápasu dostat," prohlásil asistent trenéra Hradce Pavel Hynek.

Sparta bude chtít zabrat, protože prohrála tři z posledních čtyř utkání. Představit může i novou posilu, obránce Tomáše Voráčka, který přišel ze Slovanu Bratislava. Další akvizici defenzivy, lotyšského beka Arturse Kuldu z Kunlunu, uvidí fanoušci až po reprezentační pauze.

"Sparta je prostě nejlepší klub v Česku, má největší jméno. Myslím si, že rozhodně nepatří tam, kde se v tabulce momentálně nachází. Doufám, že svým dílem přispěju k tomu, aby se dostala tam, kam patří," uvedl Voráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Vítkovice bojují s marodkou, Piráti hrají klíčový zápas s Libercem

Mladá Boleslav si v Plzni spravila chuť po dvou prohrách a proti čtvrtým Vítkovicím chce opět posílit šance na play-off, na které ztrácí dva body. Bruslařský klub může nasadit posilu ze Sparty, beka Richarda Nedomlela.

"Vítězství nad Plzní nás může nakopnout. Krotil bych ale emoce. Musíme pokračovat stejným týmovým odhodlaným výkonem a sbírat v naší situaci každý bodík. Nemáme na co čekat a doufám, že jich sesbíráme dostatek, abychom se do té desítky dostali," řekl mladoboleslavský gólman Jan Růžička.

Vítkovice před utkáním v Boleslavi horko těžko lepí sestavu. V týmu řádí chřipka, která určitě nepustí do hry beky Lukáše Kloka a Karola Slobodu, další hráči jsou v ohrožení. Na marodce ke všemu zůstávají zranění Milan Bartovič a David Květoň.

"Nejsme v úplně ideální situaci. Řada kluků hrála už proti Chomutovu pod prášky, takže uvidíme, jak na tom budou teď. My se v kombinované sestavě budeme muset v prvé řadě poprat sami se sebou a pak se soupeřem," prohlásil trenér Jakub Petr, který zato může nasadit kanadskou posilu Samsona Mahboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Dvanáctý Chomutov prohrál pět z posledních sedmi zápasů, ale doma dvakrát za sebou zvítězil a vyzve desátý Liberec, za kterým zaostává o čtyři body. Piráti ještě nenasadí útočníka Lukáše Vantucha, který přišel právě z Liberce a není fit. Za Bílé Tygry naopak může po návratu z týmu Pirátů nastoupit forvard Adam Dlouhý.

Liberec po sérii pěti výher podlehl doma Třinci 0:4 a rychle se chce vrátit na vítěznou vlnu. "Když se podíváte na tabulku, jedna prohra vás posílá mimo play-off. Každý potřebuje sbírat body. Když už nemáte tři, tak alespoň dva. My jsme minule byli bohužel na nule," prohlásil gólman Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Jihlava hostí Kometu, Oceláři poslední Litvínov

Předposlední Jihlava se výsledkově zvedla. Z posledních čtyř zápasů získala Dukla osm bodů a naprázdno vyšla jen ve Zlíně. Nyní se nováček pokusí na čtvrtý pokus v sezoně o první výhru proti úřadujícímu mistrovi Kometě Brno.

"Hráči si začali více věřit, zlepšili jsme přesilovky, což nám pomohlo i směrem k nadcházejícímu zápasu s Kometou," řekl asistent trenéra Jihlavy František Zeman.

Brňané s Jihlavou ztratili zatím jen bod. "Jihlava v každém zápase dokazuje, že chce vyhrát, a rozhodně nic nezabalila. Čeká nás houževnatý a bojovný soupeř, který dobře bruslí. Pokud se Dukle daří v koncovce, je vždy velmi nepříjemným protivníkem. Hráli jsme s nimi doposud tři zápasy a pokaždé to skončilo těsným výsledkem. Nemůžeme Jihlavu v žádném případě podcenit," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Pardubice

Třetí Třinec jde do zápasu s posledním Litvínovem jako favorit, který je na tom výrazně lépe v tabulce i podle aktuální formy. Na rozdíl od soupeřovy dlouhé série neúspěchů Oceláři pětkrát v řadě zvítězili.

"V extralize se žádný zápas nedá podcenit, i když to možná Litvínovu výsledkově teďka nešlape tak, jak by chtěli. Musíme se soustředit na náš přístup a výkon, odmakat každý zápas na sto procent," řekl trenér Třince Václav Varaďa, v jehož sestavě se vznášejí otazníky nad Danielem Rákosem a Tomášem Marcinkem.

Litvínov prohrál už dvanáctkrát za sebou a dosáhl během této série jen na dva body. Díky úterní domácí prohře se Zlínem 3:4 v prodloužení bodoval po deseti utkáních. Pro nového šéfa střídačky Vervy Jiřího Šlégra, který nahradil odvolaného trenéra Radima Rulíka, to byl na osmý pokus první zisk. "Je hrozné, že jsme získali teprve bod v novém roce," řekl litvínovský útočník František Gerhát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články