Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tygři z Liberce si připsali čtvrtou výhru v řadě, přehráli Olomouc 3:0

Liberec zvítězil počtvrté za sebou, tentokrát zdolal soupeře z Olomouce. Tygři vstřelili všechny góly v přesilových hrách, tři asistence si připsal Martin Bakoš. Brankář Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezoně. Liberec je i nadále jedenáctý, na desátou Mladou Boleslav ale ztrácí jen bod. Olomouc klesla v tabulce na 8. místo.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

V první třetině bylo k vidění několik zajímavých situací na obou stranách, branky se ale diváci nedočkali. První vážnější šanci měli hosté, Strapáč však na Willa nevyzrál. Domácí kontrovali závarem před Konrádem, ale Jašek ani Lakatoš v něm neuspěli. V polovině třetiny pálil tvrdě Lukáš Galvas a Will jeho střelu vyrazil na tyč.

Severočeši nevyužili ani několik slibných příležitostí v přesilovkách. Do druhé části vstoupili aktivněji domácí, ale svou převahu nedokázali vyjádřit gólově. Ve 26. minutě se blýskl pěknou individuální akcí Kvapil, jeho střela se jen otřela o horní tyč Konrádovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Olomouc

Ve 34. minutě začal velký závar před Konrádem Ordoš, ale přes enormní snahu Libereckých se puk do branky nedostal. Bezbrankový stav se změnil až ve 40. minutě, kdy přesilovkový tlak domácích korunoval střelou pod břevno Petr Jelínek a poslal Bílé Tygry do vedení. Konrád inkasoval v čase 39:34. Třetí třetinu začali přesilovkou hosté, protože v samém závěru byl vyloučen domácí Vlach.

Ve velké šanci hostí ale Laš upadl. Po pasáži plné oboustranných nepřesností hosté nevyužili ani další přesilovou hru. Mnohem lépe s početní výhodou naložili o chvíli později domácí. Po rychlém výpadu Bakoše si na jeho přihrávku před branku sjel Redenbach a usměrnil puk za záda Konráda. Definitivní pojistku na vítězství Liberce přidal v 55. minutě v přesilovce pět na tři Kvapil, jehož střelu si srazil do branky jeden z olomouckých obránců.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. P. Jelínek (Redenbach, Bakoš), 50. Redenbach (Bakoš, Ševc), 55. Kvapil (Bakoš, Ševc). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Zíka, D. Klouček. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. Diváci: 5547.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Kolmann, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, L. Galvas, Jaroměřský - Irgl, J. Knotek, Burian - Eberle, Strapáč, Laš - Jergl, Herman, Holec - Skladaný, Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů po zápase Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc:

Filip Pešán(Liberec): "V posledních zápasech se nám dařilo hrát s minimem vyloučení. Byl jsem trochu nespokojený, že jsme se toho dnes nedrželi a hrálo se neustále v nerovnovážném počtu hráčů. Nakonec jsme však proti velmi dobře hrajícímu a organizovanému soupeři zápas v přesilovkách rozhodli, takže můžeme být spokojení."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byli jsme si vědomi toho, že Liberci se v posledních zápasech doma vedlo velice dobře. Připravovali jsme se na to a dle mého názoru jsme hráli i poměrně aktivně. Měli jsme k dispozici přesilovky, nějaká přečíslení, nicméně jsme nedali ani gól. Naopak Liberec byl šikovnější v předbrankovém prostoru a to nakonec rozhodlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy