Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jihlava udolala Chomutov, o vítězství Dukly rozhodl Dostálek

Jihlava zdolala Chomutov 3:2 a poprvé v sezoně dvakrát za sebou naplno bodovala. O výhře Dukly rozhodl v 57. minutě Vlastimil Dostálek. Domácí jsou v tabulce i nadále předposlední, na dvanáctý Chomutov nyní ztrácí deset bodů.

Utkání Chomutov - Jihlava
zdroj: ČTK/Plíhal Libor

V dresu Jihlavy poprvé nastoupil Straka, který přišel výměnou za Kubalíka z Plzně. Premiéra na levém křídle druhé formace ale pro Straku nezačala zrovna ideálně. Hamill ve čtvrté minutě v útočném pásmu ztratil puk, hosté podnikli rychlý protiútok a Poletín otvřel skóre. Chomutov se následně nikam nehnal, bránil už od středního pásma a domácí si s jeho hrou nevěděli rady.

V 11. minutě ale u mantinelu fauloval Valach Váňu, kterému způsobil krvavé zranění v obličeji, a chomutovský bek byl vyloučen do konce utkání. Piráti tak museli následně hrát jen s pěti beky, v dlouhém oslabení navíc dvakrát inkasovali. V rozmezí 46 vteřin se prosadili obránci Stříteský a Suchánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Chomutov

Hosté srovnali na začátku druhé třetiny, už po 80 vteřinách gólově zakončil individuální akci Koblasa. Domácí záhy dostali možnost získat vedení zpět na svou stranu v početní výhodě, ale Anděl ani Dostálek puk za Lukešova záda protlačit nedokázali. V poslední minutě druhé části byl blízko gólu Poletín, Kořenáře ale tentokráte nepřekonal.

Takticky svázanou bitvu ovlivnila ve třetí třetině častá vyloučení, ale ani jednomu z týmů se početní výhodu zužitkovat nepodařilo. Na konci 51. minuty se těžce zvedal po souboji u mantinelu Smejkal, který se do sestavy vrátil po zranění. Rozhodující branku vstřelil 191 vteřin před koncem utkání Dostálek, který tečoval Kajínkovu střelu od modré čáry. Hosté se pokusili vyrovnat v power play, třetí gól ale vstřelit nedokázali.

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Stříteský (Čachotský, Dostálek), 16. Suchánek (Diviš, Seman), 57. Dostálek (D. Kajínek) - 4. Poletín (Smejkal), 22. Koblasa (Knot). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Gebauer, Jindra. Vyloučení: 5:4, navíc Valach (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4002.

Jihlava: Kořenář - D. Kajínek, Suchánek, De la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Váňa, Půža - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Hamill, Skořepa, P. Straka - Žcík, M. Hlinka, Anděl - Seman, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Koblasa - Tomeček, Smejkal, Poletín - Havel, Šťovíček, Dlouhý - Lauko. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Hlasy trenérů po zápase HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov:

František Zeman (Jihlava): "Byli jsme si vědomi důležitosti utkání a hráči k němu i tak přistoupili. Jsem rád, že jsme v dnešním zápase urvali tři body, přestože jsme říkali, že hrajeme o šest bodů. V zápase jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Vůle po vítězství byla daleko více na naší straně než u hostů, a proto tři body zůstaly doma. Budeme bilancovat až po 52. kole. Jdeme zápas od zápasu a jsem rád, že v posledních dvou zápasech jsme získali šest bodů."

Jan Šťastný (Chomutov): "Před utkáním jsme si říkali, že víme, o co hrajeme. Jsme na hraně desítky a play outu a jasně jsme si řekli, že pokud chceme do desítky, tak dnešní utkání musíme bezpodmínečně zvládnout a Jihlavu porazit. Začali jsme slušně, tak, jak jsme chtěli. Byli jsme na kotouči, podařilo se nám dát krásnou branku. Bohužel vše zhatil nešťastný zákrok Valacha. Pět minut jsme hráli v oslabení, dostali jsme dvě branky a domácí najednou dostali vítr a dělali nám velké problémy. Nevěděli jsme si s tím rady. Ve druhé třetině se nám podařilo srovnat vynikající individuální akcí, ale bohužel další branku jsme přidat nedokázali, i když příležitosti jsme na to měli. Ve třetí třetině jsme měli přesilovky, které jsme nedokázali využít, a přišel trest ze strany domácích, kteří podle mého názoru byli lepší. Chtěli vítězství víc, bojovali a zarputilou hrou přetáhli výsledek zápasu na svou stranu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články