Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Buchtele neuznaný gól nechápal, videorozhodčího nazval klaunem

Neuznaný gól Jana Buchteleho se stal alfou a omegou utkání 49. kola extraligy mezi Třincem a Spartou. Videorozhodčí trefu sedmadvacetiletého útočníka ve 37. minutě doporučil neuznat kvůli kopnutí bruslí. Hosté následně zápas po brance Lukáše Krajíčka prohráli 0:1. Výsledek nesli kvůli kontroverznímu momentu těžce.

Sparťan Jan Buchtele v utkání na ledě Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Pokud se mám vyjádřit jen k této situaci, tak jsem ji viděl jednoznačně. Byl to regulérní gól. Nevím, co za klauna nahoře sedělo, že ho neuznal. Stálo nás to body, stálo nás to zápas. Šli bychom do vedení. Z mé strany šlo určitě o jasné pochybení," zlobil se Buchtele.

Puk dopravil za Šimona Hrubce z nepřehledné situace na brankovišti. Pražané se hned radovali, ale dlouhá porada sudích s videorozhodčím přinesla změnu. "Myslím si, že aby byl důvod k neuznání, tak by muselo jít o evidentní kopnutí z mé strany, což tam nebylo. Kudrna výborně pálil, já šel do brány a puk se mi odrazil nějak od těla. I kdyby od nohy. V té rychlosti bych chtěl vidět někoho, kdo by ho takhle nasměroval. Za mě jednoznačný gól, dál to nemá cenu rozebírat," přidal Buchtele svůj pohled na věc.

Strážce třinecké svatyně si vyčítal, že dorážku umožnil tím, že kotouč neudržel. "Tam už byla chyba, že jsem puk vyrazil a došlo na nějakou konfrontaci s videorozhodčím. Ale věděl jsem, že do toho brzdil. Popravdě jsem neviděl opakovaný záznam a dobře to dopadlo. Mám velkou radost, že to neuznali, jinak by se duel mohl odvíjet úplně jinak," uznal Hrubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

V rychlosti si jen všiml, že sparťanský forvard puk bruslí zasáhl. "Ale nevěděl jsem, jestli do něj kopnul, nebo nekopnul. Ale vím, že kluci v šatně říkali, že tam byl evidentní nějaký pohyb," tlumočil třineckou verzi Hrubec.

Zkušený brankář nakonec v utkání zlikvidoval všech 22 střel a připsal si třetí nulu. Nemohl si ale vynachválit obětavou hru spoluhráčů v poli. "Kluci to perfektně odbránili. Sparta se prakticky nedostala k žádné střele. Všechno jim to končilo na chráničích nebo na tělech. Kluci mi teď ukázali modřiny a to je to, co dělá tým týmem. A to bylo úžasné," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články