Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kometa přestala vzdorovat příliš brzy, Liberec ji přejel 6:2

Liberec přetlačil brněnskou Kometu, která je momentálně v útlumu, vysoko 6:2. Severočechy proti Brnu poslal do vedení Bakoš, Kometa ovšem otočila zásluhou Zaťoviče a Vondráčka. V druhé části srovnal Redenbach a o chvíli později vrátil převahu na stranu Bílých Tygrů Ordoš. Na rozdíl dvou branek zvýšil opět Bakoš, poté ještě přidali trefu Jašek a produktivní Ordoš. Liberečtí se posunuli v tabulce na 11. místo a na sedmé Pardubice ztrácejí jen tři body. Naopak mistrovské Brno po třetí porážce za sebou kleslo ze čtvrté na pátou pozici. 

Liberečtí hokejisté
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Domácí do utkání vstoupili velmi aktivně a hned od začátku zasypali Čiliaka několika střelami. Po třech minutách hry se dostali do vedení, když skóre otevřel přesnou střelou k tyči Bakoš. Kometa mohla odpovědět v následné přesilovce, proti Čermákovi s Krejčíkem se ale vyznamenal Will.

Ve 14. minutě se až za obranu domácích dostal Zaťovič a svůj únik chladnokrevně proměnil. Také Bílí Tygři mohli odpovědět v početní výhodě, nesehráli ji ale vůbec dobře. A tak získalo vedení minutu před koncem první třetiny Brno, když se střelou nad Willovo rameno prosadil Vondráček.

Vyrovnání měl na hokejce na začátku druhé části Ordoš, z dobré pozice ale přestřelil. Ve 27. minutě se už ale Severočeši kýženého vyrovnání dočkali. Na brankovišti byl důrazný Redenbach, který nadvakrát dokázal dostat kotouč až za Čiliakova záda. Liberec vyrovnání nakoplo a za další minutu se radoval znovu. Po Kvapilově přesné přihrávce propálil Čiliaka aktivní Ordoš a domácí vedli 3:2. Kometa byla dvěma slepenými góly zaskočena a Liberečtí byli i nadále aktivnější.

Také závěrečné dějství začalo náporem domácích a po 53 vteřinách přidal čtvrtou branku zcela osamocený Bakoš. Na druhé straně mohl úřadujícího mistra dostat znovu na dostřel Vojtěch Němec, tváří v tvář Willovi ale neuspěl.

Hned poté měl gólovou šanci Zaťovič, Will se ale blýsknul dalším parádním zákrokem. Udeřili tak znovu Bílí Tygři. Pátý gól přidal tečí střely Stránského Jašek. Na konečných 6:2 v závěru upravil svou druhou brankou v zápase Ordoš.  

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Bakoš (P. Jelínek, Ševc), 27. Redenbach (Jašek, Lakatoš), 28. Ordoš (M. Kvapil, Bližňák), 41. Bakoš (L. Krenželok, Derner), 54. Jašek (J. Stránský, Pyrochta), 60. Ordoš (Lakatoš, Redenbach) - 14. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 20. Vondráček (L. Čermák). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3 864.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Brno: Čiliak - Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna Nahodil, Havránek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Filip Pešán (Liberec): "První třetinu jsme sice prohráli, ale na šance byla vyrovnaná. My jsme odehráli trpělivě další dvě třetiny, prosadili jsme se z předbrankového prostoru, odkud góly nejvíce padají. Jsem hrozně rád, že jsme s takhle silným týmem, jako je Kometa, uhráli tři body."

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla z naší strany slušná, i když byla vyrovnaná. Dokonce jsme ji zvládli výsledkově tak, že jsme vedli 2:1. Ve druhé třetině byl soupeř lepší, zatlačil nás a podařilo se mu zaslouženě otočit skóre. Ve třetí třetině si hned v prvním střídání necháme dát gól. Potom jsme měli pasáž, kdy jsme byli o trochu lepší, měli jsme tam tři šance, abychom s výsledkem ještě něco udělali, ale bohužel jsme je nedali. Soupeř pak skóre ještě upravil ve svůj prospěch. Mrzí mě, že dostaneme čtyři góly z brankoviště, i když jsme se na to chystali a věděli jsme o způsobu hry soupeře v útočném pásmu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články