Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Urputný duel Hradce s Chomutovem rozhodl domácí Berger

Bylo to utkání chudé na góly. Zápas Hradce Králové a Chomutova rozhodl už v 8. minutě domácí Berger v přesilovce. Gólman Jaroslav Pavelka se dočkal premiérové nuly v nejvyšší soutěži. Druzí Východočeši tak snížili ztrátu na vedoucí Plzeň na osm bodů.

Hradec se brzy dočkal gólu. V první přesilovce sice tentokrát nezafungovala formace kolem kapitána Bednáře, protože Köhler neproměnil samostatný nájezd, ale nakonec skórovala dvojice, která v početních výhodách nedostává moc prostoru. Spolupráci důrazných útočníků zakončil po výborné Dragounově přihrávce Berger. Mountfield měl i další šance, ale byl nepřesný. Například obránce Pláněk střílel zblízka vedle.

Hosté se dostali do hry až ve druhé části první třetiny. Prosadili se do dvou dobrých příležitostí, ale v první si Huml nedokázal zpracovat puk, a proto nemohl střílet do prázdné brány. V 20. minutě šikovně tečoval nahození Dlouhý, gólman Pavelka, který dostal přednost před jedničkou Rybárem, však výborně zasáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Chomutov

Druhá třetina byla mnohem méně rušná, zápas se změnil především v boj, podobně jako v minulých vzájemných utkáních. Všechna tři v této sezoně skončila rozdílem jediné branky. Přesto hned ve 21. minutě mohl zvýšit Bednář, ale z pozice mezi kruhy trefil Lukešovu lapačku. Nejvýraznější příležitost hostů si vypracoval zkušený centr Huml, který se ve 35. minutě dostal do samostatného úniku. Brankář Pavelka ho ale vychytal.

Podobnou možnost měl na začátku třetí třetiny i domácí střelec Červený. Toho poslal do nájezdu elegantní přihrávkou Koukal, jenže obrana Pirátů dokázala útočníka rozhodit, proto nezakončil dostatečně kvalitně. Dále pak pokračoval souboj brankářů. Domácí Pavelka zakročil skvěle například proti Šťovíčkově střele, Lukeš proti Kukumbergově dorážce v přesilovce. Ani jeden z gólmanů už neinkasoval, a tak Hradec bral tři body.

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 8. Berger (Dragoun). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3899.

Hradec Králové: J. Pavelka - Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - R. Pavlík, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Koblasa - V. Tomeček, Chlouba, Poletín - J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Chtěl bych hráčům poděkovat, protože za vítězstvím šli. Bylo to těžké hlavně v tom, že jsme sice hned v první přesilovce dali gól, ale ve hře pět na pět jsme nedokázali proměnit žádnou z šancí, i když jsme jich měli hodně. Postupem času byl zápas psychicky náročný, protože když neodskočíte a pořád vedete jen o gól, může jedna chybička znehodnotit devadesát procent zápasu. Myslím, že jsme odehráli velmi dobré utkání, tři body jsme urvali. Velký podíl na tom měl i Jarda Pavelka v bráně. Chytal bezchybně a velice jistě."

Petr Martínek (Chomutov): "Odehráli jsme slušné utkání. Samozřejmě, výborný výkon podal v bráně Štěpán Lukeš, který nás teď drží každý zápas. Ale ta koncovka... Měli jsme tam pár šancí, ale když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Možná tam chybí důraz, možná maličko štěstí. Je to druhé utkání, co jsme nedali gól. Přijeli jsme bodovat, to se nám nepovedlo, ale jedeme dál. Tabulka je hodně vyrovnaná. Musíme se soustředit na další zápas."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články