Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pardubice zabraly a z přestřelky s Vítkovicemi odešly vítězně

Pardubice v předehrávce 44. kola extraligy přestřílely Vítkovice 5:3. Domácí táhl trojbodový Trončinský. Rozhodující náskok získaly Pardubice ve druhé třetině, kdy nasázely tři branky. Východočeši se mohli radovat po dvou prohrách, Ostravané venku ztratili pátý ze šesti duelů.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Vítkovice začaly lépe, když přestály přesilovku Dynama a v sedmé minutě je přesnou střelou k tyči poslal do vedení Dej. Pardubice byly od gólu lepší a Bartošák musel zlikvidovat pokus Treilleho či přesilovkovou střelu Kauta, po které mu při dorážce Svobody pomohla i tyčka.

Dynamo svou převahu zúročilo na konci první části, kdy se při přesilovce po pěkném pasu Trončinského trefil Rolinek. "Hodil jsem to Tomáši Rolinkovi do kanceláře a on to už jen uklidil. Jsem rád, že nám ta kombinace vyšla, hlavně to byl důležitý gól na 1:1," řekl pardubický obránce Marek Trončinský. 

Střeleckou chuť domácího týmu nezastavila ani přestávka a ve 24. minutě otočil stav po krátkém úniku Sýkora. Bartošák následně několik příležitostí Pardubic pochytal, ale ve 33. minutě nestačil na dorážku Berana.

Vítkovicím zpátky do hry pomohla přesilovka a tečující Kucsera, který ve 35. minutě snížil znovu na rozdíl jediné branky. Vyrovnání měl na hokejce Dej, jenže v čisté gólovce mířil jen do Kacetlovy výstroje, a tak znovu udeřil domácí tým, když se na konci 38. minuty prosadil zblízka Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Hosté vstoupili do třetí části s Dolejšem v brance, ten sice moc práce neměl, ale Vítkovicím vázla hra dopředu. A když už měl před sebou prázdnou branku Kolouch, tak vůbec netrefil puk. Pardubice bez větších potíží bránily dvoubrankový náskok, který mohly ještě navýšit Treille a Kaut.

V závěrečných minutách se Vítkovice začaly přece jen více tlačit před Kacetla a v 56. minutě zařídil kýžené snížení při přesilovce ranou pod horní tyč Sloboda. Vzápětí mohl srovnat unikající Tybor, jenže Kacetla neprostřelil a tím naděje hostů zhasly. Střelou do prázdné branky rozhodl Trončinský po Maroszově přihrávce.

"Byl jsem poslední zápasy docela hladový, už jsem chtěl zase dát gól. Klobouk dolů před ním (Maroszem), že mi to takhle dal, když už sám mohl skórovat. Já bych mu ale samozřejmě také nahrál," usmíval se Trončinský.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Rolinek (Trončinský, T. Svoboda), 24. P. Sýkora (Marosz, M. Beran), 33. M. Beran (Trončinský), 38. T. Svoboda (Tomášek, S. Treille), 59. Trončinský (Marosz, P. Sýkora) - 7. Dej (Lev, Olesz), 35. Kucsera (O. Roman, Sloboda), 56. Sloboda (O. Roman, Kucsera). Rozhodčí: M. Sýkora, Šír - Kis, Rampír. Vyloučení: 6:4, navíc Trončinský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6360.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Vítkovice: Bartošák (41. Dolejš) - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Pytlík - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Pavel Marek (Pardubice): "Kluci si zaslouží pochvalu, předvedli jsme výborný týmový výkon. Věděli jsme, jak silný tým proti nám stojí, hráli jsme s respektem, ale kluci byli dostatečně agresivní a měli dobrý pohyb. Od začátku do konce jsme hráli s maximálním nasazením a šli za tím vítězstvím. Před zápasem jsme si říkali, že po dvou porážkách se ukáže, jak silný jsme tým, a já jsem rád, že to kluci zvládli."

Jakub Petr (Vítkovice): "Měli jsme solidní vstup do zápasu, ale když to shrnu, tak jsme odehráli dobře jen dvě desetiminutovky, jednu na začátku a druhou na konci, kdy jsme korigovali stav a sahali po vyrovnání. Pardubice se druhou přesilovkou v první třetině dostaly do hry a převzaly iniciativu. V našem výkonu mi dneska chyběl pohyb a s tím související věci jako agresivita či vyhrané souboje, ale všechno to vychází z prvních třech kroků. Nemohli jsme se do zápasu vůbec dostat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články