Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťanský hrdina Černoch: Sérii s Vítkovicemi jsme měli v hlavách

Sedm porážek v řadě je minulostí. Sparta ve 42. kole extraligy utnula dlouhou šňůru nezdarů proti Vítkovicím a neoblíbeného soupeře zdolala po samostatných nájezdech. O vítězství 4:3 se výraznou měrou postaral útočník Jiří Černoch. Jednadvacetiletý odchovanec Pražanů nejdříve v 31. minutě srovnal na 1:1 a v desáté sérii penaltového rozstřelu dokonal obrat.

Jiří Černoch (vpravo) rozhodl utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Měli jsme v hlavách, že se nám proti nim dlouhodobě nedaří. Dneska bylo perfektní publikum (15 115 diváků, pozn. autora) a chtěli jsme to urvat za každou cenu. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili. Právem jsme brali bod navíc," těšilo autora dvou branek.

V základní nominaci pro nájezdy však nefiguroval. "Když začaly, tak jsem si říkal, že bych jel, protože jsem si věřil. Odjelo pět hráčů a pokukoval jsem po trenérovi, jestli už je můj čas. Lukáš Pech pak zařval, ať mě tam dají, tak jsem naskočil a padlo to tam," řekl Černoch.

Přesně věděl, jak zakončí. "Táta mi odmala říkal, že mám střílet nad lapačku, protože tam mají gólmani slabinu, ale já jsem to pozměnil. Vždycky se snažím střílet pod lapačku. Jsem pravák a většina praváků umí bekhendovou kličku, ale já ne, takže střílím. Když jsem jel, byl jsem rozhodnutý, co udělám. I když jsem tam žádné místo neviděl, zkusil jsem to a se štěstím jsem se trefil," okomentoval talentovaný forvard rozhodující akci večera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Vítkovice

Domácím se zásluhou obránce Zbyňka Michálka povedlo vyrovnat 28 vteřin před koncem třetího dějství. "Každý obrat vás nakopne. Když je tady tolik lidí, ženou vás dopředu, pokud vidí, že bojujete," pokračoval Černoch.

"Jsem rád, že jsme udělali sérii vítězných utkání a doufám, že ji natáhneme. Zápasy jdou rychle za sebou, což je paráda, protože když vyhráváte, máte v hlavě, že se vám daří. Doufám, že nás to zvedne a pojedeme na úspěšné vlně co nejdéle," doplnil.

Sparťané slavili potřetí v řadě a na šesté místo, zaručující účast ve čtvrtfinále play-off, ztrácí tři body. Na jedenáctou příčku, která znamená boj o záchranu, ovšem mají náskok pouhých čtyř bodů. "Vítězství je maximálně důležité. Na každém duelu záleží, každý bod se bude hodit," uvědomuje si Černoch.

Do O2 areny na devátý ročník projektu Sparta vzdává hold, jenž podporuje složky integrovaného záchranného sboru, zavítala druhá nejvyšší návštěva této sezony. "V áčku jsem čtyři roky, ale zápas, při kterém Sparta vzdává hold, jsem si nikdy nezahrál. Vždycky se mi vyhnul. Buď jsem byl zraněný, nebo jsem se nevešel do sestavy. Letos to konečně vyšlo. Je to krásná věc, krásná myšlenka a jsem rád, že se mi to povedlo v tak zvláštním okamžiku," vyprávěl rodák z Klatov.

V úvodních sedmi střetnutích letošního ročníku skóroval čtyřikrát, ale následně se střelecky odmlčel. Před soubojem s Vítkovicemi naposledy rozvlnil síť 29. září proti Liberci. "Začátek jsem měl dobrý, jenže pak přišel útlum a zranění. Vtipkoval jsem s kluky, že už asi do konce sezony gól nedám," dodal s úlevou Černoch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články