Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

"Pan přihrávka" Bednář šéfoval řízené demolici Litvínova

Po cenném vítězství v Brně, kde ukončili devítizápasovou sérii mistrovské Komety bez porážky, excelovali hokejisté Hradce Králové i před vlastními příznivci. Předposlední Litvínov doma rozstříleli 7:3 a upevnili si druhé místo v tabulce. Kapitán východočeského celku Jaroslav Bednář zaznamenal čtyři asistence. Bedřich Köhler, Petr Koukal a Rudolf Červený skórovali dvakrát. Nový trenér hostí Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného Radima Rulíka, ani na čtvrtý pokus s týmem nebodoval.

Hokejisté Hradce Králové slaví jeden z gólů proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

První třetina však oproti konečnému výsledku vyzněla naprosto vyrovnaně. Hradec se sice dostal do vedení, když první ze čtyř přesilovkových gólů dal bekhendovou dorážkou Köhler, ale Litvínov velmi rychle zareagoval. V signalizované výhodě zakončil výbornou kombinaci tvrdou ranou Gerhát.

Jenže Mountfield se poté rozjel především v první polovině druhé části. Ve 21. minutě zametl rychle puk do brány Koukal, který využil šťastné Látalovo přiťuknutí. K další brance následně pomohla domácím chyba gólmana Kantora, jenž pustil Červeného střelu z ostrého úhlu. Do třígólového náskoku se "Votroci" dostali ve 31. minutě, kdy opět Köhler využil přesilovku.

Verva se pak na chvíli vzepjala. I ona ukázala, že zvládá početní převahu, a ve 32. minutě snížil opět Gerhát. Favorit nicméně problémy nepřipustil - další přesilovku zužitkoval ve 40. minutě ranou pod horní tyč Koukal.

Také ve třetí třetině byli Východočeši lepší a v klidu kontrolovali hru. Ve 43. minutě navíc zvýšil náskok slovenský útočník Cingel, který v samostatném nájezdu pokořil střídajícího gólmana Soukupa střelou mezi nohy.

Hosté poté znovu snížili, chybu strážce hradecké svatyně Rybára potrestal kapitán Trávníček. Přesto na zdramatizování utkání neměli. Snahu definitivně utnul Červený, jenž ve 47. minutě využil další přesilovku. Při jeho gólu si připsal čtvrtou asistenci v zápase kapitán Bednář.

42. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 7:3 (1:1, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Köhler (Jaroslav Bednář, Červený), 21. Koukal (M. Látal, Graňák), 30. Červený (Koukal), 31. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 40. Koukal (Jaroslav Bednář), 43. Cingel (Cibulskis, Zámorský), 47. Červený (Jaroslav Bednář) - 12. Gerhát (Šesták, K. Pilař), 32. Gerhát (V. Hübl), 44. Trávníček (Gula). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:8, navíc Dragoun (Hradec Králové) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 4045.

Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc - Jaroslav Bednář (48. Jirásek), Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Litvínov: Kantor (41. Soukup) - L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička - M. Hanzl, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Havelka, Válek, Matoušek - Smolka, Havlíček, Jícha. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Chtěl bych klukům poděkovat. Chtěli jsme potvrdit body a výkon z Brna a myslím, že se nám to podařilo. V první třetině to ale byla vyrovnaná bitva. Před zápasem jsme si říkali, že nesmíme být vylučovaní, že v přesilovkách je síla Litvínova, že tam jsou schopní nás přitlačit. Také jsme ve výhodě soupeře dostali gól. Myslím, že zlom byl kolem 30. a 31. minuty, kdy jsme dali dva rychlé góly a dokázali jsme odskočit. Napadalo nám to tam v přesilovkách. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Z našeho pohledu jsme první třetinu hráli velice dobře, dodržovali jsme systém a byli jsme Hradci vyrovnaným soupeřem. V nástupu do druhé jsme inkasovali branku a už poněkolikáté se nám stalo, že jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Když budeme sedět na druhé straně na trestné lavici, nemůžeme vyhrát žádný zápas. Věděli jsme, že Hradec má v přesilovkách obrovskou sílu, trestal nás a potvrdil to. Naše hra se rozsypala, domácí dominovali a přehrávali nás. Zaslouženě berou tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články