Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Chomutov po dvou nezdarech zabral, Pardubice porazil 4:2

Velmi dobrou první polovinou utkání rozhodli hokejisté Chomutova o vítězství 4:2 nad Pardubicemi. Ve 42. kole extraligy tak ukončili sérii dvou porážek za sebou a udrželi desáté místo zaručující předkolo play-off. Východočeský celek čtvrtý triumf venku v řadě nepřidal a zůstal devátý. Dva kanadské body si připsalo duo Michal Vondrka - Jakub Sklenář. 

Vladimír Růžička mladší
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Už po pár minutách hry se otřásaly brankové konstrukce. Nejdříve ji trefil hostující Treille hned po buly a na druhé straně pálil Koblasa z prostoru v pravém kruhu. Krátce po polovině úvodního dějství se dostali Piráti do vedení, když Sklenář přenechal puk Dietzovi, jehož dělovka se zastavila až o síť v pardubické bráně.

Vzápětí mohlo Dynamo vyrovnat v nabídnuté početní výhodě, ale samostatný únik nevyužil Koblasa. V 17. minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů Havel, který udělal kličku ležícímu gólmanovi Kacetlovi a zavěsil. Začátek druhé třetiny přinesl nevyužité šance na obou stranách. Chomutovský Smejkal mířil vedle a pardubický Perret nedorazil puk za bezmocného Lukeše.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Pardubice

Poté, co Tomeček neproměnil samostatný únik, Smejkal využil jeho dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud zvýšil na 3:0. Po polovině duelu Pardubice snížily zásluhou povedené teče mladíka Kauta. Do konce třetiny se oba celky prosadily v přesilovce. Vondrka našel před brankou Vladimíra Růžičku mladšího, který nezaváhal.

Na druhé straně přetavil důraz v gól Marosz a snížil na 2:4. Piráti si vstup do závěrečného dějství zkomplikovali dvěma vyloučeními krátce po sobě, čehož ale Pardubice nevyužily, přestože měl Svoboda před sebou odkrytou branku. Krátce po polovině závěrečné třetiny ujel Havel, ale blafákem si na Kacetla nepřišel. Neuspěl ani Šťovíček s dorážkou. Během početní výhody hostů, kteří ji nakonec nevyužili, se začalo přitvrzovat. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play hostů.

42. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Dietz (Sklenář, Vondrka), 17. J. Havel (Flemming, A. Dlouhý), 30. Smejkal (V. Tomeček, Poletín), 37. V. Růžička ml. (Vondrka, Sklenář) - 32. M. Kaut (Hrabal, Trončinský), 39. Marosz (Rolinek, Trončinský). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Barvíř, D. Hynek. Vyloučení: 7:4, navíc Smejkal (Chomutov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4628.

Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Koblasa - V. Tomeček, Smejkal, Poletín - J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Holland - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Jan Šťastný (Chomutov): "Chceme pochválit mužstvo za výkon, který jsme podali. Od začátku bylo vidět, že si jdeme za vítězstvím a chceme uspět. Vyjma druhé třetiny, která z naší strany nebyla moc povedená, mužstvo hrálo, co jsme si řekli. Ve třetí třetině jsem ubránili tři přesilovky soupeře, což bylo klíčové, protože Pardubice jsou v přesilovkách skvělé. Brankář Štěpán Lukeš předvedl vynikající výkon, zaslouženě jsme vyhráli a body zůstávají doma. Děkujeme naší organizaci za super akci a divákům, kteří vytvořili parádní atmosféru."

Pavel Marek (Pardubice): "Neměli jsme dobrý vstup do zápasu. Celá první třetina od nás byla špatná a Piráti se zaslouženě dostali do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a odehráli ji 2:2. Ve třetí třetině jsme šli do tlaku, měli jsme tři přesilové hry, ale nedokázali jsme skórovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy