Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec si poradil s Litvínovem a utekl mu v tabulce na rozdíl osmi bodů

Důležitý souboj mezi dvěma týmy ze spodních pater tabulky ovládl Liberec. Bílí Tygři přehráli na domácím ledě trápící se Litvínov a po vítězství 5:1 mu uštědřili sedmou porážku v řadě. Liberec táhl zejména útočník Lukáš Jašek, autor dvou přesilovkových branek. Další gól v početní výhodě zařídil Tyler Redenbach. Hostující Viktor Hübl jen snížil v závěru. Liberec je dvanáctý se ztrátou dvou bodů na desátý Chomutov.

Utkání Liberec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Podali jsme trapný výkon, soupeř nás jednoznačně přehrával. Pokud chceme pomýšlet na výhru, nemůžeme mít tolik vyloučení. Opakujeme si to stále, ale je to pořád to samé dokola. V závěru jsem ani já už neudržel nervy, jsem naštvaný na to, co jsme tu dnes předvedli," řekl brankář Litvínova Pavel Kantor, který inkasoval tři z pěti branek v oslabení.

Bílí Tygři začali utkání velmi svižně, hned po pár vteřinách vyzkoušel Kantora čerstvý slovenský olympionik ve službách Liberce Bakoš. Jako by tím předeslal, v jakém duchu se bude odvíjet úvodní dějství.

Domácí útočili, snažili se o častou střelbu, ale s tím, co prošlo až na branku, si spolehlivě poradil litvínovský brankář. Postupně na něm ztroskotali v dobrých pozicích Krenželok, Redenbach, Ordoš a v závěru opět Bakoš. Hosté zahrozili vážně pouze jednou z hole Pilaře, Will byl ale na místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, hned v úvodní minutě ale Will svůj tým podržel při šanci Gerháta. Pak převzali otěže třetiny opět Bílí Tygři a na Kantora se valil útok za útokem. Domácí ale opět selhávali v koncovce.

Až ve 28. minutě rozjásal domácí fanoušky Jašek, který se v přesilovce odvážně natlačil před branku a zblízka překonal Kantora. Tlak domácích se stupňoval a Verva hrála dlouhou dobu v oslabení. Domácí pak ve 38. minutě uklidnil gólem v přesilovce Redenbach, který dorazil do odkryté branky Ševcovu střelu.

V závěrečném dějství se obraz hry neměnil, více ze hry měli domácí. Ve 43. minutě zužitkoval další přesilovku Jašek a zvýšil na 3:0. Definitivní klid na liberecké hokejky mohl přinést ve 49. minutě Jelínek, ale ve vyložené pozici minul branku.

To obránce Šmíd se v 54. minutě nemýlil a svým prvním gólem v sezoně zvýšil na 4:0. O dvě minuty později připravil Willa o čisté konto Hübl, který využil přesilovku Vervy. Za minutu ale Jelínek v oslabení nádherně našel v mezikruží Pyrochtu, který upravil na konečných 5:1.

"Podali jsme velmi dobrý týmový výkon. Hráli jsme dobře a jednoduše dopředu i dozadu. Podařilo se nám odehrát zápas bez zbytečných vyloučení, naopak jsme sami nějaké přesilovky využili," pochvaloval si liberecký obránce Ladislav Šmíd.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 28. Jašek (L. Krenželok), 38. Redenbach (Ševc, M. Kvapil), 43. Jašek (Lakatoš), 54. Šmíd (L. Krenželok, Bakoš), 57. Pyrochta (P. Jelínek) - 56. V. Hübl (Gerhát). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:8, navíc Derner - Kantor oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5072.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Litvínov: Kantor - L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Smolka, Havlíček, Trávníček - Havelka, M. Hanzl, Matoušek - Dufek, Válek, Jícha. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

Hlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Dnes jsme byli poctivý tým a dali do hry všechny atributy, které nám v posledních kolech chyběly. Ačkoliv jsme soupeře přehrávali, tak se nám to dlouho nedařilo vyjádřit brankově. Byli jsme však trpěliví a myslím si, že jsme po zásluze zvítězili."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Utkání se nám nehodnotí dobře. Domácí byli lepší ve všech herních činnostech. Liberec nás předčil v nasazení, bojovnosti a tlaku do brány. My jsme nepředvedli takový výkon, abychom mohli pomýšlet na nějaký bodový zisk. Přestože se nám momentálně nedaří, postrádal jsem od hráčů větší bojovnost a obětavost. Liberečtí vyhráli naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články