Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třikrát vedl, napočtvrté rozhodl. Hradec nakonec v Brně vydoloval cennou výhru

Atraktivní souboj dvou těžkých vah nakonec lépe zvládl Hradec Králové. V Brně se pokaždé utrhl do jednobrankového vedení. Dvakrát dokázala Kometa zareagovat během dvou minut. Potřetí srovnala devět vteřin před koncem normální hrací doby z hole Nečase. Na čtvrtý zásah Východočechů, o který se v prodloužení postaral Gregorc, už ale Kometa neodpověděla. Hradec tak zvítězil 4:3 a na druhém místě se od Komety odpoutal už o dva body.

Radost hokejistů Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Mistrovská Kometa hrála od úvodních minut s maximálním nasazením a stejným způsobem se prezentovali i hokejisté Hradce Králové. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej, ve kterém měli v úvodní třetině zásluhou preciznější kombinační souhry převahu Brňané.

Ti se ale navzdory tlaku dostali pouze do jedné slibnější situace. V 11. minutě se odražený kotouč dostal k Dočekalovi, ten ale nestačil zblízka doklepnout do branky. Hosté dobře bránili prostor před brankářem Rybárem a hrozili rychlými brejky, kterým ale chyběla lepší koncovka.

Od druhé třetiny se Východočeši dostávali mnohem častěji do střeleckých příležitostí. Ve 24. minutě se dostal do šance Koukal, ale trefil jen chrániče brněnského brankáře. Skóre otevřel až ve 31. minutě Džerinš, kterému se podařilo protlačit přes Langhamra kotouč do sítě. Branku si ale raději nechali sudí potvrdit u videorozhodčího.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Hradec Králové

Přesně za minutu Kometa vyrovnala. Vincour vybojoval kotouč u zadního hrazení, Vojtěch Němec ho jen sklepl na najíždějícího obránce Malce, který překonal Rybára. Ten pak v závěru druhé třetiny dvakrát zlikvidoval pokusy domácího útočníka Malleta.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Kometa ubránila v oslabení, pouhých šest vteřin po návratu vyloučeného Erata ale Bednář našel volného Cingela, který pohodlně poslal kotouč do sítě. Za necelé dvě minuty srovnal při přesilovce Zaťovič.

Jednobrankový náskok vrátil Hradci ve 45. minutě střelecky pohotový Džerinš. Závěr utkání ještě nabídl drama. Při přesilovce Hradce fauloval Bednář při sólu Erata, který ale neproměnil trestné střílení. Při oslabení ještě ujel Zaťovič, ale sólo neproměnil. Vyrovnat se podařilo až devět sekund před koncem třetí třetiny Nečasovi. "Stál jsem podle stanovené taktiky na místě, odkud jsem měl střílet. Tušil jsem, že mi Zaťovič nahraje. Jsem rád, že se mi podařilo brankáře Rybára prostřelit," řekl Martin Nečas.

V prodloužení se podařil Hradci brejk, ze kterého po akci Červeného dotlačil kotouč do sítě Gregorc. "Dlouho jsme se v prodloužení bránili. Využili jsme toho, že Kometa v naší třetině chybovala. Pro mě už bylo snadné dát branku, kotouč po střele Červeného proklouzl brankáři mezi chrániči. Já už jej jen doklepl do sítě," uvedl autor vítězného gólu.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Malec (V. Němec, Vincour), 43. Zaťovič (Vincour, Krejčík), 60. Nečas (Zaťovič, M. Erat) - 31. Džerinš (Zámorský, Cingel), 42. Cingel (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Džerinš (Cingel, Gregorc), 64. Gregorc (Červený). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Langhamer - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet, - Haščák, L. Čermák, Dočekal - od 21. navíc Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, Pláněk, Vydarený, F. Pavlík - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Smoleňák, Koukal, Červený - Köhler, Zigo, M. Látal - Vopelka, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání splnilo nadstandardní parametry extraligy. Hrálo se ve velkém tempu před výbornou kulisou. Škoda, že jsme nedali branku v první třetině. I když Hradec přijel s velice kvalitní defenzivní taktikou, tak jsme si vytvořili šance. Ale nedali jsme gól. Od druhé třetiny jsme neustále doháněli jednobrankové vedení soupeře. Podařilo se nám to poprvé i podruhé. Škoda, že jsme v euforii za stavu 2:2 propadli a soupeř nám znovu utekl. Myslím si, že jsme zaslouženě za minutu dvanáct v power play srovnali. Kluci dřeli, nechtěli utkání pustit. Trošku mě mrzí prodloužení, kdy jsme byli lepší, byli častěji na puku. Tři minuty jsme Hradec k ničemu nepustili. Po odraženém kotouči nám však soupeř ujel a zápas rozhodl."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Přijeli jsme s velkou pokorou. Devět vítězství je důkazem kvality Komety. Byl to skvělý zápas, který měl parametry play-off. Odvedli jsme výborný výkon. Soustředili jsme se na velmi dobrou obranu, což se nám dařilo. Přesto jsme si vypracovali spoustu příležitostí. Výborný výkon podali oba brankáři. Můžeme být ještě lepší v přesilovkách, které se nám dnes moc nedařily. Jsme trochu zklamaní, že Kometa vyrovnala devět vteřin před koncem, kdy jsme situaci nezvládli. Ale i dvou bodů z Brna si vážíme. Dohrávali jsme bez některých hráčů, kteří museli odstoupit. Bylo to vítězství velké vůle."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy