Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První čisté konto pro Lukeše. Nula chutná sladce, hlásí chomutovský gólman

Hokejový brankář Štěpán Lukeš se v závěru roku po odchodu Jána Laca do Sparty stal trochu nečekaně jedničkou Chomutova a v 21 letech se nabídnuté šance zatím zhostil velmi dobře. I díky jeho výkonům Piráti vyhráli pět z posledních šesti zápasů a proti Zlínu se Lukeš dočkal premiérové nuly. Chomutov vyhrál 2:0.

Štěpán Lukeš v dresu Chomutova
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Zatím nula chutná sladce. Uvidíme, až přijdu do šatny, protože se pokladník určitě ozve. Je to super zážitek. Mám ohromnou radost, ale bez kluků bych to nezvládl, protože hráli výborně dozadu," řekl Lukeš po utkání, ve kterém pochytal 27 střel.

Nejvíce práce měl ve druhé třetině, kdy hráli domácí třikrát v oslabení. V závěru poté Zlínští mohutně dotírali v power play. Vyrovnat se jim ale nepodařilo a naopak sami podruhé inkasovali. "Snažil jsem se na to nemyslet, protože v mládeži jsem si vždycky myslel, že budu mít nulu, ale pár vteřin před koncem jsem dostal gól," přiznal Lukeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

"Od druhé třetiny až do konce to smrdělo, ale kluci mi hodně pomohli. Bez nich bych to nezvládl," ocenil pomoc spoluhráčů. Mladšímu bratrovi litvínovského útočníka Františka Lukeše dnes pomohla tyč i obránce Brett Flemming, který zblokoval střelu mířící za jeho záda.

"Skákalo mi to v brankovišti hrozně moc, ale když nějaký puk vypadl a hrozila nějaká šance, kluci to vyblokovali," řekl. Chomutov se po dlouhé sérii nezdarů vrátil opět na bodovou šňůru. Až proti Zlínu ale vyhrál v normální hrací době. Předtím čtyřikrát uspěl v prodloužení nebo na samostatné nájezdy.

"Byl to skvělý týmový výkon s nulou, od kterého se, doufám, odrazíme," přál si Lukeš, který si zapomněl vzít puk na památku. Flemming na to ale myslel za něj, takže mu ve sbírce úspěchů chybět nebude.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články