Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice přehrály Litvínov 6:3, rozhodl nástup do druhé třetiny

Vítkovice zdolaly v 38. kole extraligy Litvínov 6:3 a vyhrály pojedenácté z posledních třinácti kol. Domácí hráči si vypracovali rozhodující náskok třemi brankami na rozhraní první a druhé části, kterými soupeři unikli na 4:0. Dva góly zaznamenal Jakub Lev. Hosté počtvrté v řadě podlehli a zůstávají předposlední.

Jakub Lev
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Oslabený Litvínov nebyl bez několika hráčů pro rozjetý ostravský tým příliš těžkým soustem. Zdráhal ještě puk do brány nedostal, ale Vítkovice se ujaly vedení v šesté minutě, když nikým neobtěžovaný Szturc z brankoviště prostřelil Kantora.

Severočeši dokázali vzdorovat skoro celou první část, ale jedinou sekundu před jejím koncem už jako by vypustili situaci ve vlastním obranném pásmu a po Hrbasově ráně od modré čáry inkasovali podruhé.

"To nám hodně pomohlo. Dali jsme gól do šatny na 2:0 a pak hned dva další v nástupu do druhé třetiny. To je asi hodně srazilo," řekl vítkovický útočník Petr Kolouch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

I do druhé třetiny lépe vstoupili domácí. Květoň se už po 65 sekundách protáhl od mantinelu na střed a zápěstím zavěsil pod horní tyč. Pak prováhal stoprocentní příležitost na zdramatizování zápasu Hübl, který po Lukešově chytré přihrávce trefil jen Bartošákův beton.

A Lev vzápětí doťukl do brány odražený puk od zadního mantinelu. Vítkovice během necelých tří minut utekly na 4:0, ve druhém dějství herně dominovaly a s mnohem větší lehkostí procházely litvínovskou obranou do dalších šancí.

Hosté sice zásluhou Hanzlovy dorážky snížili na 1:4, ale po precizně sehraném brejku tři na tři zakončil rychlou souhru pátým gólem Kolouch.

"Nám už se od druhé třetiny hrálo dobře. Využili jsme šance, pak máte i více sebevědomí a dovolíte si více na puku. Pak jsme si to hlídali a nedělali riskantní věci vzadu," řekl Kolouch.

Hosté vystřídali gólmany a Petrásek domácí ofenzivu na nějaký čas přibrzdil. I hosté navíc dokázali sekundu před koncem třetiny udeřit díky šikovnému pokusu Lukeše.

Ostravané ale i v závěru určovali tempo hry. Velkou šanci na zvýšení stavu nevyužil Bartovič, Lev však v 48. minutě z úhlu pohodlně doklepl vyražený puk za Petráskova záda a zaznamenal už sedmnáctý gól v sezoně.

Osm tisíc diváků pak aplaudovalo boxerské vsuvce Kloka a Havelky, po které dostal Litvínov výhodu pětiminutové přesilovky. Rychle ji využil Hübl.

HC Vítkovice - HC Litvínov 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Szturc (Kolouch, Kucsera), 20. Hrbas (P. Zdráhal, Baranka), 22. D. Květoň, 23. Lev (Olesz, Hrbas), 31. Kolouch (Tybor, Kucsera), 48. Lev (O. Roman, Tybor) - 27. M. Hanzl (K. Pilař, Trávníček), 40. Lukeš (V. Hübl), 52. V. Hübl (Kubát, F. Lukeš). Rozhodčí: Bejček, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Klok 10 minut, 5 minut a do konce utkání - Havelka 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 7916.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec, od 41. navíc D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Dej, Š. Stránský, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Litvínov: Kantor (31. Petrásek) - Hunkes, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Havlíček, M. Hanzl, Trávníček - Matoušek, Válek, Smolka - Helt, Jícha, Dufek - od 41. navíc Havelka. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Pro nás jsou to po prohře v Hradci důležité tři body, se kterými jsme spokojeni. Akorát jsme byli v určitých fázích zápasu lehkovážní."

Radim Rulík (Litvínov): "Vítkovice měly od začátku navrch. Daly dva góly, na začátku druhé třetiny zvýšily na 4:0 a zápas kontrolovaly. Byly lepší a zaslouženě vyhrály.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články