Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Oceláři ztratili v Pardubicích bod, v nájezdech rozhodl Růžička

Hokejisté Třince porazili Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech. Východočeši otáčeli vývoj utkání ze stavu 0:2, když nejprve snížil Jordan Perret z trestného střílení a poté vyrovnal Petr Sýkora v přesilovce. Hráči Dynama ale obrat nedotáhli k tříbodovému zisku a soupeři z Třince podlehli v nájezdech, ve kterých o vítězství Ocelářů rozhodl Martin Růžička.

Hokejisté Třince se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Taneček David

"Dlouho jsem nechytal takhle náročné utkání, takže jsem za dva body rád. Pardubice měly hodně střel, některé byly gólové. Šancí bylo požehnaně, ale vypadalo to, že dneska mě trefí všechno. Bohužel to na nulu nevyšlo," řekl po utkání brankář Ocelářů Šimon Hrubec.

Pardubice už po dvou minutách hrály přesilovku, ale první vážnější šanci si hned po jejím skončení připsali Oceláři. Přečíslení dvou proti jednomu ale slabě zakončil Růžička. Hrubec se zapotil až při dvou střelách Berana bezprostředně po buly. Hosté pak dostali k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a po Rothově ráně do horního rohu branky se dostali do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec

Dynamo se snažilo srovnat, ale nepomohly jim k tomu ani dvě přesilové hry a šance Rolinka. Ve druhé části ubylo na obou stranách gólových příležitostí, a tak nejblíže k další oslavě byl v polovině utkání Růžička, jenže Kacetl jeho střelu zblízka vytěsnil mimo branku.

Ke změně stavu nepomohla ani častá vyloučení a různé herní varianty. Třinec dvakrát zahrozil při oslabení, když promarnil slušnou šanci Adamský a poté také Linhart. A to ještě samostatný únik kvůli faulu nedotáhl Dravecký. Dynamo soupeře zatlačilo naopak při hře ve čtyřech a Hrubec musel likvidovat tvrdou ránu Hrabala.

Na začátku třetí části pomohlo třineckému brankáři při Perretově střele břevno, a tak ve 45. minutě zařídil hostům dvoubrankové vedení ranou po ledě Dravecký. Dynamo se i nadále nutilo do útoku, ale na Hrubce dlouho nemohlo najít recept. Až v 55. minutě proměnil trestné střílení Perret a Dynamo vzápětí získalo ještě dvojnásobnou přesilovku. Výhodu po půlminutě zužitkoval tvrdou ranou pod horní tyč Petr Sýkora a poslal zápas do prodloužení.

"Dalo se to chytit, kdybych věděl, že tam bude střílet, a zůstal stát. Už když Sýkora napřahuje, tak brankář musí udělat zákrok, zamezil jsem mu tři nebo čtyři možnosti a on trefil tu pátou," řekl Hrubec. Nastavení se hrálo dlouho bez šancí, ke kterým se Pardubice nedostaly ani v přesilovce.

V nájezdech se na straně domácích prosadil Marosz, z hostů uspěli Polanský a Růžička. "Za bod jsme samozřejmě hodně rádi. Nebyli jsme v utkání horší, ale neproměnili jsme přesilovky, což nás trochu mrzí. Po dlouhé době jsme měli přes třicet střel. To je dobře, musíme se ke střelám tlačit," řekl útočník Dynama Petr Sýkora. 

Dynamo Pardubice - Oceláři Třinec 2:3 po nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 55. Perret z trest. střílení, 56. P. Sýkora (T. Svoboda, Trončinský) - 8. Roth (Hrňa), 45. Dravecký (Krajíček), rozhodující nájezd Martin Růžička. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Diváci: 8639.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Cardwell, Ščotka, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, M. Kovařčík - Hrňa, R. Vlach, Dravecký - Martynek, Polanský, Adamský - Cienciala, Mikulík, Svačina. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Hlasy trenérů po zápase HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec:

Pavel Marek (Pardubice): "Nezačali jsme šťastně a inkasovali jsme první gól, který nás trošku srazil. Postupně jsme se zvedali, ale vůbec nám nešly přesilové hry. Měli jsme jich dost na to, abychom utkání vyhráli. Zápas vypadal za stavu 0:2 tak, že je ztracený, ale kluci ukázali morální sílu. Dokázali jsme se vzchopit k poslednímu náporu a dotáhli jsme to na 2:2. V prodloužení jsme měli šanci rozhodnout v přesilovce čtyři na tři, nájezdy už jsou loterie. Dneska podle toho vývoje je bod pro nás jako výhra."

Václav Varaďa (Třinec): "Zápas jsme nezačali špatně, měli jsme výborný pohyb v první třetině, ve které jsme neproměnili vícero šancí. Pomohl nám gól při hře pět na tři, kdy to Vláďa Roth perfektně trefil. Ve druhé třetině domácí malinko přidali a my jsme s tím měli problémy. Ustoupili jsme od hry, která nás zdobila v první třetině, a vedení jsme ubránili jen se štěstím. Mrzí nás obrat domácího týmu, drželi jsme se statečně a srdnatě, ale pak jsme z přemotivovanosti nakupili hrubky a Pardubice srovnaly. Jsme rádi za extra bod v nájezdech, které nám dlouhodobě nejdou a máme s nimi problémy."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články