Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovická série výher je u konce, Ostravany srazila Kometa

Devět a dost. Parádní vítěznou sérii Vítkovic utnula na ledě ostravského soupeře Kometa Brno, když zvítězila 1:0. O jediný a vítězný gól utkání se v 54. minutě postaral Jan Hruška. Vítkovičtí tak poprvé po deseti zápasech nebodovali, zůstávají ale druzí. Kometa se zase provizorně posunula na páté místo a na čtvrtý Třinec ztrácí pouhé dva body.

Utkání Vítkovice - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Deset tisíc diváků ve vyprodané Ostravar Aréně vidělo svižnou první třetinu a hned několik šancí. Tu největší měl v 11. minutě domácí Roman, který v přesilovce u pravé tyče minul zcela odkrytou branku.

Za Vítkovice se neprosadil ani Szturc, jehož střelu zblízka zastavil Čiliak levým betonem. Na druhé straně zase vychytal Bartošák po výpadu dvou na jednoho bekhendový pokus Hynka Zohorny. Vítkovický brankář poté zneškodnil i tutovku Erata.

Nástup do druhé třetiny patřil Kometě a přispěla tomu početní výhoda po vyloučení Květoně. V ní se hosté na celé dvě minuty usadili v útočném pásmu a ostřelovali Bartošáka ze všech stran. Ten však odolával, když zlikvidoval v krátkém čase šest střel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kometa Brno

Ostravané měli poté i díky dvěma přesilovkám více ze hry, ale Lev ani Jáchym si na Čiliaka nepřišli. Před druhou pauzou ještě zahrozil při přečíslení Erat. Jeho švih mezi betony ale Bartošák čekal.

Ve třetí třetině mohl poslat domácí do vedení Bartovič, který si nabruslil na šikovné nahození Lva z obranné třetiny. To se odrazilo od zadního mantinelu před Čiliaka, který vytáhl další jistý zákrok.

Udeřilo tak na druhé straně. V 54. minutě našel Erat před brankou nehlídaného Jana Hrušku, ten se s pukem otočil a bekhendem poslal Brno do vedení. V závěru to zkusily Vítkovice bez gólmana v šesti proti čtyřem, ale do prodloužení už utkání nedostaly. Kometa tak podruhé za sebou neinkasovala, předešlou nulu v Pardubicích ale vychytal Marek Langhamer.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 54. J. Hruška (M. Erat, R. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Souček - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10 004 (vyprodáno).

Vítkovice: Bartošák - Klok, Sloboda, D. Krenželok, Hrbas, Urbanec, Trška - Olesz, Lev, Bartovič - D. Květoň, O. Roman, Szturc - Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal - Dej, Jáchym, Š. Stránský. Trenéři: Petr a Trnka.
Kometa: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Haščák, L. Čermák, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Mallet, H. Zohorna, T. Svoboda - Kratochvíl, Dočekal, Horký. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný a Haken.

Jakub Petr (Vítkovice): "Od první minuty měl zápas parametry play off, snesl opravdu přísné měřítko. Hráči byli maximálně koncentrovaní. Z našeho pohledu nešlo nevnímat sérii vítězství. I když jsme nevyhráli a neprotáhli ji, za výkon jsem hráčům poděkoval. Nechali na ledě všechno. Jestli jsme to utkání měli zlomit, tak ve druhé třetině, kdy jsme se v přesilovkách dostali do tlaku. Oproti minulým zápasům se nám bohužel nepodařilo proměňovat šance."
Kamil Pokorný (Kometa Brno): "Bylo to vynikající utkání před vyprodanou arénou. V první třetině jsme byli o něco aktivnější, ve druhé byly zase aktivnější Vítkovice. Byly častěji na puku, měly větší tlak. Oslabení jsme sice odehráli dobře, ale stála nás spoustu sil. Třetí třetina už byla kdo s koho. Bylo jasné, že kdo dá gól, bude výhře opravdu blízko. Nám se to sedm minut před koncem povedlo. Všichni pracovali skvěle, Marek Čiliak v brance podal naprosto koncentrovaný výkon." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články