Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Huml dokonal v prodloužení famózní comeback Chomutova proti Plzni

Fanoušci hokejového Chomutova obdrželi od svých "miláčků" opožděný vánoční dárek. V dramatickém utkání 34. kola extraligy totiž domácí tým dokázal stáhnout tříbrankový náskok vedoucí Plzně a zvítězit 7:6 v prodloužení. Rozhodující trefu zaznamenal Ivan Huml, který zazářil bilancí 2+3. 

Utkání Chomutov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

V dresu Pirátů se poprvé představili obránce Dvořák a útočník Smejkal, kteří přišli na hostování ze Sparty výměnou za zkušeného brankáře Laca. Mezi tyčemi si extraligovou premiéru odbyl Pavlát, jenže už po 20 vteřinách musel lovit puk ze sítě, když se prosadil ranou z levé strany Gulaš.

Poté domácí ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení, ale Schleisse, jenž vlétl do pásma a zvýšil na 2:0, zastavit nedokázali. Nicméně o chvíli později během dvou minut vyrovnali: Huml přiťukl Vondrkovi, který se nezmýlil, a následnou střelu Knota od modré čáry tečoval uzdravený Skokan.

Do druhého dějství však měli opět lepší vstup hosté. Nejdříve projel Mertl obranou a zavěsil, poté Sklenička poslal do sítě vyraženou ránu, čímž vrátil Škodě dvougólové vedení. Čtvrtý inkasovaný gól vyhnal z brány Pavláta, kterého nahradil ve 26. minutě Lukeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Po polovině střetnutí vstřelil pátou branku Plzně dorážkou do prázdné brány Stach a zdálo se, že je rozhodnuto. V posledních vteřinách třetiny sice ujel osamocený Vondrka, ale jeho zakončení nemělo gólové parametry.

Ve třetím dějství se Piráti radovali už po čtrnácti vteřinách, když Huml předložil Koblasovi pas před prázdnou "klec" na jeho první trefu v sezoně. O chvíli později měli navíc možnost výhody o jednoho hráče, ale vůbec nevystřelili mezi tři tyče. V 53. minutě letěla vyražená rána Dietze před prázdnou brankou, odkud puk do sítě nikdo nedorazil.

"Klíčový byl gól na začátku třetí třetiny hned v prvním střídání, když jsme dali na 3:5. Nastartoval nás. Zbytek třetiny jsme tlačili, z čehož vyústily další góly. Ale zase nás mrzí koncovka, dvě minuty před koncem vedeme 6:5 a inkasujeme z takové střely. Není to poprvé, ale po průběhu jsme strašně rádi za dva body," uvedl Huml.

Až o chvíli později Mrázek sebral z pozice obránce puk, objel plzeňskou svatyni, zakončil na zadní tyčku a zahájil fantastický obrat. Před koncem základní hrací doby totiž domáci otočili vývoj duelu během 35 vteřin, když se prosadili Smejkal s Humlem. Krátce poté ovšem zastavil euforii Stach, který vyrovnal a poslal duel do prodloužení.

"Byli jsme už přes minutu na ledě, ale drželi jsme puk před modrou. Bylo to dlouhé střídání. Nakonec se puk odrazil na beka, tak jsem sebral síly a sjel před bránu. Kotouč zůstal ležet pod betonem a mně se ho podařilo dorvat do brány," popsal Smejkal.

V nastaveném čase rozhodl Huml, jenž svým druhým zásahem korunoval vynikající individuální výkon a vystřelil Severočechům cenný druhý bod. "Byla to situace dva na jednoho, ale obránce mi vzal možnost přihrávky a nechal mě střílet téměř z osy, takže jsem nemohl nic vymýšlet. Vystřelil jsem a puk šel se štěstím o tyčku do brány," popsal střelec vítězného gólu.

34. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 7:6 v prodl. (2:2, 0:3, 4:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml, Flemming), 15. Skokan (Knot, Slovák), 41. Koblasa (Huml, Skokan), 53. J. Mrázek (Huml), 57. Smejkal (Slovák, Skokan), 58. Huml (Knot, Koblasa), 62. Huml (Koblasa) - 1. Gulaš (Mertl, Indrák), 8. Schleiss (Rubner, Preisinger), 25. Mertl (Moravčík), 26. D. Sklenička (Stach, Kratěna), 32. Stach (Moravčík, Preisinger), 59. Stach (Kadlec, Kracík). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4842.

Chomutov: Pavlát (26. Š. Lukeš) - Valach, T. Dvořák, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Smejkal - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Chlouba, Poletín - Hlava, Šťovíček, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Plzeň: Hylák - Jones, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kvasnička - Gulaš, Mertl, Indrák - D. Kindl, Kracík, Stach - Eret, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Preisinger, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Zápas jsme špatně rozehráli, ale na druhou stranu bylo dobré, že jsme vyrovnali. Druhá třetina byla hrozná, soupeř využil šance a dal nám tři góly. Myslím, že bylo hodně důležité, že jsme hned na začátku třetí třetiny dali gól na 3:5. Ožili jsme a nakonec se nám podařilo vyhrát v prodloužení. Chtěl bych poděkovat hráčům za ohromnou bojovnost. Prohrávat o tři góly s Plzní a vyhrát, to není nic jednoduchého. Perfektní výkon."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Z naší strany byly první dvě třetiny parádní, hráli jsme dobrý hokej. Chomutov sice vyrovnal na 2:2, ale věřili jsme, že ve druhé třetině šance proměníme a mohli bychom odskočit. To se nám povedlo, jenže bohužel přišla třetí třetina a hned gól v prvním střídání, kdy jsme udělali chybu ve středním pásmu. Když Chomutov snížil na 3:5, úplně se nám to rozpadlo a domácí to nakoplo. Třetí třetinu jsme jen bránili. Nakonec jsme mohli prohrát a odjet s nulou. Podobný zkrat se nám nesmí stávat, musíme se z toho poučit a hrát celých šedesát minut."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články