Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec vyhrál po nájezdech v Třinci, rozhodl v sedmé sérii Bakoš

Po měsíci dokázali bodovat venku hokejisté Liberce, když zvítězili v utkání 32. kola na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté vedli brankami Petra Jelínka a Dominika Lakatoše, za Oceláře vyrovnával Zbyněk Irgl a Martin Růžička. Souboj dvou týmů, které si v lednu zahrají semifinále Ligy mistrů, rozhodl v sedmé kole rozstřelu Martin Bakoš.

Utkání Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Venku nám to letos moc nejde a dva body jsou odtud zlaté. Snad jich bude přibývat," uvedl Bakoš, který připravil i první gól zápasu. Ale mohl být i smutným hrdinou, protože už po třech sekundách prodloužení fauloval.

"Potil jsem se na trestné více než kluci na ledě. Hodně by mě mrzelo, kdybychom takovým mým hloupým faulem a individuální chybou prohráli. Ale chlapci v oslabení perfektně pracovali. A trochu jim unavili střelce na nájezdy," pousmál se slovenský útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Liberec

Rozhodčí vyloučili v úvodní třetině po třech hráčích na obou stranách a právě v přesilových hrách se rodily největší šance.

Domácí Kovařčík i hostující Kolmann minuli prázdnou branku, ale nebezpečnější Liberec přeci jen udeřil.

Přesilovku pět na tři využil už po čtyřech sekundách a krásné souhře Jelínek, který usměrnil Bakošovu střílenou přihrávku.

Ocelářům patřil díky nedisciplinovanosti Liberce úvod druhé třetiny a jeden z faulů potrestal z mezikruží Irgl.

Domácí mohli překlopit skóre po dalších krásných akcích, které ale nedotáhli Cienciala a Růžička. A tak musel Třinec zase dotahovat.

Stránský ještě v sólovém úniku neuspěl a puk nezasunul do odkryté branky v těžké pozici Kvapil, který předtím oklamal Douderu i Hrubce.

Ale Lakatoš, který ujel domácí obraně, v předposlední minutě našel mezeru mezi betony třineckého gólmana.

Oceláři ještě před druhou přestávkou srovnali zásluhou Růžičky a po ní mohl brzy překlopit vedení na jejich stranu Petružálek, který ale zblízka Willa nepřekonal.

"Každý bod je cenný. Ale minulé kolo jsme v Hradci ztratili jeden a dnes dva. I když se zápas nevyvíjel dobře, měli jsme šance i střely. Měli jsme proměnit i více než jednu z osmi přesilovek. Narazili jsme na výborného gólmana. Chytal dobře a hodně toho na něm končilo," poznamenal Růžička, s dvaceti góly nejlepší střelec extraligy.

"Je lepší, když střely lítají a něco se děje. Kluci to přede mnou dobře čistili, všechno jsem viděl. Ulehčili mi to," řekl Will a za důležitý faktor vítězství označil ubráněná oslabení.

"Třinec má šikovné hráče, ale kluci v nich padali po držkách a ustáli jsme to. Smekám hlavně před těmi, co hráli oslabení v prodloužení a připravili půdičku těm, co šli na nájezdy," dodal liberecký gólman.

Třineckým fandům zatrnulo při teči Špačka, která skončila na tyči, a při šanci Krenželoka, jemuž při zakončení do odkryté branky přeskočil puk hokejku.

Domácí v prodloužení promarnili dvě přesilové hry a drama gradovalo v nájezdech bekhendovými bláfaky uspěli Růžička a Kvapil, který stejně jako Jelínek trefil poté ještě i tyč.

V šesté sérii zkoumali rozhodčí u videa nájezd Růžičky, ale jeho forhendovou kličku udržel Will na brankové čáře. Následně rozhodl Bakoš, na jehož úspěch nedokázal Irgl navázat.

"Věděl jsem, že to asi nebyl gól. Zbytečně jsem vymýšlel voloviny," mrzelo třineckého kanonýra.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 po nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Irgl (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 40. Martin Růžička (Marcinko, Rákos) - 16. P. Jelínek (Bakoš, Kvapil), 39. Lakatoš (L. Krenželok, Ševc), rozhodující nájezd Bakoš. Rozhodčí: Kika, Úlehla - Gebauer, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 4762.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Linhart, Adámek, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Mikulík, Cienciala - J. Petružálek, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Havlín, Kolmann, Maier, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Kvapil - J. Stránský, Jašek, Ordoš - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach - Bližňák. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.

Václav Varaďa (Třinec): "Nejsme s výsledkem spokojeni, ale předvedená hra byla výborná. Souhlasím, že je podržel v důležitých chvílích Will. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí, hlavně ve druhé a třetí třetině, kde jsme byli nebezpečnější, ale nedokázali jsme je proměnit. I v prodloužení jsme obě přesilové hry sehráli celkem slušně, ale nepadl gól. To nás mrzí. Nájezdy jsou loterie, chodí na ně hráči, kterým to lepí a dávají góly na tréninku. Jsme zklamaní, že jsme další bod nezískali."

Karel Mlejnek (Liberec): "Narazili jsme na extrémně ofenzivního soupeře, o jehož útočné síle se nemusíme bavit. Naše mužstvo ale předvedlo velice dobře organizovaný defenzivní výkon podpořený skvělým Willem v bráně. Musím také vyzdvihnout práci všech našich hráčů nejen v celém utkání, ale především v prodloužení, kde jsme kvalitně odehráli dvě oslabení ve třech. To byl podle mě zlomový moment, proč jsme uspěli i v nájezdech. A že jsme v nich opět sebrali bod navíc, to je v naší situaci jen plus."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články