Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lepší start jsem si nemohl přát, ale nebylo to ideální, řekl po vítězné premiéře Smoleňák

V cizině byl skoro sedm let, nyní se Radek Smoleňák vrátil a nově hájí barvy Hradce Králové. V prvním utkání za Východočechy hned přispěl k výhře nad Litvínovem 4:3 vítězným gólem 35 sekund před koncem základní hrací doby. S debutem však po osobní stránce nebyl spokojený, těšil ho tak jen zisk tří bodů.

Radek Smoleňák
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Jsem rád, že jsme to dotáhli na tři body. Po osobní stránce jsem si lepší start nemohl přát, ale vím, že to nebylo z mé strany ideální," řekl po utkání sebekriticky jednatřicetiletý útočník.

Velký podíl na trefě bývalého reprezentačního kapitána měl kapitán Východočechů Jaroslav Bednář, jenž parádní přihrávkou branku připravil. "Přimotal jsem se k tomu jako slepý k houslím, pan Bednář si to vymyslel a já jsem se nechal trefit," pousmál se Smoleňák.

"Hraje se mi s ním i s Džerinšem dobře, musím ale zlepšit timing, občas jsem se ztrácel. Jsem rád, že to mám za sebou. Uvidíme, co přinesou další zápasy," popsal rozhodující gól a zároveň vysekl poklonu svému kapitánovi a kamarádovi.

Důrazný útočník si během kariéry připsal sedm startů v NHL, zároveň procestoval Evropu, hrál ve Švédsku, Finsku i v Kontinentální lize, odkud také přišel do Hradce Králové ze Slovanu Bratislava. Ovšem od zisku bronzu na mistrovství světa hráčů do 18 let nedokázal nikdy nic vyhrát. I proto si zvolil právě ambiciózní východočeský klub.

"Mám jediný cíl - vyhrát poslední zápas v sezoně. Přišel jsem kvůli jediné věci, vše ostatní bude neúspěch můj a týmu. Věřím, že se to nestane. Když vidím sílu našeho týmu od brankáře až po čtvrtou formaci, tak si myslím, že máme dobře našlápnuto," dodal účastník MS v roce 2015 v Praze a Ostravě.

Hodnocení jeho výkonu nabídl i trenér Václav Sýkora. "Nastoupil po dlouhé době, měl velkou zápasovou pauzu. Jeho lajna s Bednářem a Džerinšem hrála takto poprvé. Potřebují čas, aby si sedli," připustil ostřílený kouč. "Pozitivní ale je, že dokázali utkání rozhodnout, což Radkovi pomůže. Byl ve správný čas na správném místě. V předbrankovém prostoru hraje přesně to, co od něho očekáváme, tam by měl uplatnit svou hru a svůj důraz," pochvaloval si Sýkora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články