Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta je velký rival, užíváme si to, řekl Stránský k obdivuhodné sérii Vítkovic

Čtvrtý útok Vítkovic ve složení Kurovský–Jáchym–Stránský byl v utkání proti Spartě hodně vidět. Právě Šimon Stránský se blýskl dvěma zajímavými akcemi, po kterých vstřelili Ostravané dvě branky. Také díky jeho výkonu a příspěvku celé řady zvítězily Vítkovice 7:3 a porazily Spartu posedmé v řadě.

Šimon Stránský (vlevo) se raduje se spoluhráči z Vítkovic Klokem a Jáchymem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Vítkovice si proti Spartě užívají výjimečnou historickou epochu. Velkého rivala porazily už sedmkrát za sebou, přitom z minulosti bývají zvyklé spíše na opačné pocity.

"Je to samozřejmě super, co na to říct. Vloni jsem tu sice nebyl, předešlé čtyři výhry nemůžu hodnotit, i když podle výsledků to bylo ubojované. Ale letos je to paráda. Sparta je velký rival. Užíváme si to a snad to bude pokračovat," pochvaloval si Stránský, který v minulém ročníku působil v zámořské juniorské lize.

Vítkovičtí měli impozantní start - vedli už 4:0. Před koncem druhé třetiny ale soupeře vrátili do hry špatně sehranou přesilovkou pět na tři a chybou v rozehrávce. "Dali jsme rychle na 4:0, ale pak nevím, asi jsme trošku polevili. Chtěli jsme si to více užít a začali hrát takový ten náš hokej. A oni to dotáhli na 4:3," uvedl Stránský.

Podle něj ale byla zlomem bleskurychlá odpověď Rostislava Olesze, který 52 sekund po gólu Andreje Kudrny vrátil domácím dvoubrankový náskok. "Gól do šatny byl strašně důležitý. A pak už jsme to ubojovali a přidali další góly. Byl to zlomový moment zápasu," řekl Stránský.

Z kdysi nejobávanějšího rivala je nyní Sparta pro Vítkovice bodová jistota. Stránský a spol. ji zkrotili v průběhu čtyř dnů už podruhé. Takovou šňůru proti Holešovickým v Ostravě nepamatují.

"Vyhráli jsme dneska i v úterý a máme šest bodů. Nedá se to hodnotit špatně. Ale oba zápasy byly těžké. Byly tam i z naší strany nějaké chyby, ale je důležité, že i přesto jsme to zvládli. Sparta je pořád top mančaft," řekl Stránský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články