Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno si bez problémů poradilo s Mladou Boleslaví, vítězný gól zařídil Süss

Kometa po dvou porážkách opět zabrala a Mladou Boleslav na domácím ledě přehrála 4:1. Brňané vedli po úvodní třetině už 3:0. Boleslavský Orsava sice snížil po polovině utkání, ale Vincour upravil na rozdíl tří branek. Vítězný gól zaznamenal při premiéře mladíček Süss, který se v Lize mistrů blýskl hattrickem proti Jyväskylä.

Utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ráz jednoznačnému průběhu utkání udala úvodní třetina, v níž Kometa přehrávala protivníka pohybem, důrazem i přesnějšími kombinacemi. Důsledné napadání soupeře hned po ztrátě puku v útočném pásmu vyneslo Brňanům úvodní gól. Zaváhání hostujícího zadáka Knota pohotově využil Radim Zohorna, po jehož přihrávce volný Mallet prostřelil boleslavského brankáře Maxwella.

V 16. minutě se v prvním extraligovém startu prosadil Süss, jenž se blýskl hattrickem v Lize mistrů na ledě Jyväskylä. Osmnáctiletý útočník pronikl mezi boleslavskými zadáky a bekhendem pod horní tyčku přidal druhý gól Brňanů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

"Měl jsem slušnou rychlost a Tomáš Vincour mi parádně postrčil puk do jízdy. Jen jsem kolem beků projel a zakončil nad rameny gólmana, možná podobně jako ve Finsku v Lize mistrů," řekl Jan Süss. Minutu před první přestávkou uplatnil podruhé svůj důraz Radim Zohorna, jenž protlačil do sítě puk, který Maxwell po střele Ondřeje Němce neudržel.

Po nevydařeném úvodu se svěřenci trenéra Kýhose ve druhé třetině zlepšili. Přidali na důrazu v osobních soubojích a častěji zakončovali. Proti pozorně chytajícímu Čiliakovi se prosadil v 36. minutě po úniku z pravé strany rychlý Orsava.

"Pohybově nás Kometa přehrála. Byl to z naší strany stejný zápas jako v Plzni. Jako bychom přijeli na výlet. Takhle se hrát nemůže. Naše výkony jsou nyní tragické, na takový hokej se nedá koukat. Musíme s tím něco dělat. Je to fakt hrozné," kriticky přiznal Jakub Orsava.

Kometa ale těsně před přestávkou získala při první přesilové hře tříbrankový náskok zpět. Krejčíkovu tvrdou ránu od modré čáry tečoval Erat, Maxwell stačil kotouč jen vyrazit před sebe a Vincour jej protlačil do sítě. V závěrečné třetině se hosté pokoušeli zkorigovat výsledek, Brňané však i zásluhou brankáře Čiliaka zvrat nepřipustili a zápas dotáhli bez problémů do vítězného konce.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Mallet (R. Zohorna), 16. Süss (Vincour), 19. R. Zohorna (O. Němec), 40. Vincour (M. Erat, Krejčík) - 36. Orsava (P. Musil, Eminger). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 7072.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs - M. Erat, Nečas, Zaťovič - H. Zohorna, R. Zohorna, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - T. Svoboda, Süss, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Mladá Boleslav: Maxwell - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Knot, Kotvan, Hrdinka - Urban, P. Holík, Orsava - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Pacovský, V. Němec, T. Knotek - Volf, Najman, M. Procházka. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Kamil Pokorný (Brno): "První třetinu jsme odehráli výborně. Byli jsme produktivní, dali pěkné branky, výsledek nás zklidnil. Ve druhé třetině se hra srovnala, soupeř hrozil dlouhou přihrávkou, měl brejkové situace. A jednu z nich využil. Nesmírně důležitý byl náš gól v přesilovce na 4:1, který nám vrátil tříbrankové vedení. Ve třetí třetině jsme už nedopustili, aby se ze zápasu stalo nějaké drama. Odvedli jsme dobrý výkon. Pochválit musím i fanoušky, kteří nás hnali od začátku až do konce."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Utkání se nám hrubě nevyvedlo. Připravovali jsme se tak, abychom vstoupili do zápasu aktivně a zodpovědně. Ráz zápasu ovlivnila naše hrubá individuální chyba, po které jsme dostali první gól. Ten vlil Kometě krev do žil. Dostali jsme následně druhý gól a nádherný třetí po individuální akci Süsse. A po přetlačení jsme inkasovali čtvrtý gól. S týmem, jakým je Kometa, se po čtyřech inkasovaných gólech zápas těžko otáčí. Druhou třetinu jsme zvládli lépe, byli jsme vyrovnaným soupeřem. Vytěžili jsme z toho však pouze výsledek 1:1. Ve třetí třetině už si Kometa výsledek pohlídala. Soupeři jsme dnešní parodií na extraligový výkon cestu k vítězství hodně zjednodušili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články