Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Liberec stíhací jízdu nedotáhl, Zlín vyhrál doma 4:3

Tříbranková první třetina výrazně přispěla k vítězství hokejistů Zlína v utkání 29. kola extraligy s Libercem. Bílým Tygrům se v závěrečné třetině podařilo dvěma góly snížit na 3:4, k bodovému zisku ale nakonec zápas nedotáhli. Liberec tak dál zůstává nejhorším týmem na ledech soupeřů. Berani napravili úterní domácí zaváhání proti Hradci Králové a posunuli se na šesté místo.

Utkání Zlín - Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Soupeř nás v závěru zatlačil, to bylo znát. Každopádně jsme pořád věřili ve výhru, nepřipouštěli jsme si, že by se mohlo něco stát. Kdybych měl strach, nemohl bych tady hrát. Měli jsme výborný nástup a až na třetí třetinu jsme odehráli skvělý zápas," řekl útočník Antonín Honejsek.

Pohlednější hokej ve Zlíně snad k vidění v probíhající sezoně ještě nebyl. Jeho úvod byl sice v režii Severočechů, kteří však ve velké šanci mířili do boční síťky, pak už se dostal ke slovu Zlín.

V osmé minutě se Honejsek prosmýkl přes Ševce i Pyrochtu, načež připravil gól do prázdné branky pro Robertse Bukartse. Zlín od toho momentu zavřel Bílé Tygry do pomyslné klece. Klhůfek sám před Willem neuspěl, Honejsek nastřelil v tutové šanci tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Gól přišel po Gazdově střele, kterou do sítě tečoval Ondráček. A za minutu, v čase 15:49, už to bylo 3:0. Fořt v úniku sice neuspěl, vyražený puk ale doklepl do liberecké branky Freibergs. V ten moment zápas pro Willa skončil.

Chytit se mohli hosté v prostředním dějství při vyloučení Petrana, zapomněli však bránit. I v oslabení se obránce Freibergs dostal do samostatného úniku, zvýšit ale nedokázal.

Následně duel ozdobil pěstní souboj Gazdy se Špačkem, načež Berani vstřelili branku na 4:0. Při vyloučení Ordoše domácí sehráli parádní přesilovku, kterou zakončil střelou zblízka Okál. O dvě a půl minuty později ale stejnou mincí odpověděl Kvapil.

Ve třetí části se Liberec nemohl dostat do tlaku, a tak trenér Pešán zkusil velmi netradiční řešení, když již deset minut a třicet sekund před koncem třetí třetiny odvolal gólmana Januse. Tuto málo vídanou akci mohl brzy ukončit Honejsek, jenže trefil jen tyč.

Po více než třech minutách hostím tento risk vyšel - zblokovanou střelu dopravil za Kašíka Krenželok. Poté se chvíli zdálo být zase rozhodnuto, neboť domácí hráli přesilovku, Fořt ale puk do poloprázdné brány nedostal.

A tak nastalo velké drama, jelikož dvě minuty před koncem na rozdíl jediné trefy snížil Jelínek. Domácí si koledovali, čtyřikrát netrefili prázdnou branku, přesto nakonec výsledek 4:3 ubránili.

Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Roberts Bukarts (Honejsek, Petran), 15. Ondráček (Gazda, Řezníček), 16. Freibergs (Fořt, Kubiš), 33. Okál (Roberts Bukarts, Honejsek) - 35. Kvapil (Bakoš, Redenbach), 53. L. Krenželok (Kvapil), 58. P. Jelínek (Kvapil, Šmíd). Rozhodčí: Hribik, Roman Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc D. Špaček (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3008.

Zlín: Kašík - Žižka, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Gazda, Novotný - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - Kubiš, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Fryšara, Ondráček - Klhůfek, P. Sedláček, Illo. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Liberec: Will (16. Janus) - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Maier - Ordoš, P. Jelínek, Kvapil - Bakoš, Redenbach, L. Krenželok - J. Stránský, Bližňák, Jašek - Lakatoš, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Martin Hamrlík (Zlín): "Měli jsme na začátku štěstí, že jsme proměnili šance. Vedení 4:0 vypadalo jednoznačně, ale soupeř málem dokázal neskutečné. Mačkali nás, hrálo se skoro pořád u nás, třetí třetina bylo čekání na konec."

Filip Pešán (Liberec): "Vstoupili jsme do utkání velmi špatně, domácí hráli jednoduchý a účelný hokej, který na nás platil. Dostali jsme laciné branky. Těžko se mi hledají pozitiva, sice jsme se ke konci pokoušeli o nemožné, ale nepovedlo se. Od půlky utkání jsme sice soupeře mírně přehrávali, zkusili jsme udělat všechno, ale za prvních patnáct minut jsme si výhru nezasloužili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články