Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Comeback Sparty zastavil Olesz, Vítkovice rozstřílely Spartu 7:3

Vítkovice prodloužily po vítězství proti Spartě 7:3 dvě lichotivé série. Ostravané vyhráli popáté v řadě a aktuálně mají v extralize nejlepší formu, proti Pražanům navíc triumfovali už posedmé za sebou. Nic na tom nezměnil ani comeback Sparty, která snížila čtyřgólový deficit na rozdíl jedné branky, vítkovický kapitán Olesz ale ještě do druhé přestávky zvýšil na 5:3 a domácí upravili skóre zápasu v poslední části hry.

Utkání Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Vítkovice po sérii výher nad pražským celkem vlétly do utkání s velkým sebevědomím a to ještě podpořil rychlý gól. Stránský v šesté minutě ideálně našel v jízdě Kloka, který nekompromisní ranou pod horní tyč překonal Kváču.

"Začali jsme znovu dobře, i když to z naší strany určitě nebylo bez chyb. Ale dostali jsme se do dvougólového vedení docela rychle a mohli jsme hrát ve větším klidu," řekl vítkovický obránce Lukáš Klok.

Domácí mohl v úvodní ofenzivě zbrzdit exvítkovický útočník Vrána, který se sice parádně prokličkoval od mantinelu až před Bartošáka, ale ten proti jeho ráně sevřel betony. Ostravané navíc po brejku se štěstím odskočili do dvougólového vedení, když Romanovu přihrávku z úhlu pod tlakem obránce Michálek nešťastně poslal do vlastní brány.

Z pohledu Vítkovic znovu běželo všechno jako po másle. Aktivní a nátlakové pojetí na Spartu platilo a v úvodu druhé části Květoň po individuálním průniku švihem z kruhu pokořil Kváču potřetí. Hostující gólman pak v 28. minutě bravurně odvrátil takřka jistý gól po Kucserově ráně, ale po dvaceti sekundách znovu zamotal sparťany Stránský a po jeho akci a velkém důrazu na brankovišti Kurovský zvýšil na 4:0.

Obrodu Pražanů paradoxně nastartovalo přesně v půli utkání dlouhé oslabení tři na pět. To už domácí za výrazného vedení sehráli na hranici bezstarostnosti a při hře čtyři na pět vdechl po vítkovické chybě trefou ze sólového nájezdu nový život hostům Kudrna.

"Za stavu 0:4 už nebylo na co čekat, neměli jsme co ztratit. Snažili jsme se jít důrazně do brány a dát nějaký gól, aby nás to nakoplo. Vystihli jsme tam brejk, oni ztratili puk na modré čáře a dostali jsme se do hry," řekl Kudrna.

Reichenberg pak v početní výhodě pět na čtyři v 37. minutě snížil na 2:4 a po Trškově hrubce Kudrna prostřelil Bartošáka potřetí. Mohutný rozmach Sparty ale vzápětí paralyzoval Olesz, který ještě před pauzou ze vzduchu zblízka doklepl puk za Kváčova záda. "To byl zlomový okamžik. Ten pátý gól do šatny nás znovu trochu uklidnil," uvedl vítkovický útočník Šimon Stránský.

Místo Kváči nastoupila Sparta do poslední části v brance s Honzíkem, ale i ten po 79 sekundách lovil puk ze sítě, když ho zblízka překonal Szturc. Na vítkovické hokejky se vrátila jistota. Po Barankově přesné kolmici Lev tváří v tvář proti Honzíkovi zavěsil posedmé a dostal soupeře definitivně na lopatky.

Výhra domácích mohla být ještě vyšší, ale vyloženou možnost Stránského zmařil Honzík. Přesto je sedm obdržených gólů pro sparťany nejvyšším přídělem v sezoně.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 7:3 (2:0, 3:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Klok (Š. Stránský), 15. Roman (Hrbas, Baranka), 22. D. Květoň (Baranka), 29. Kurovský (T. Jáchym, Š. Stránský), 39. Olesz (Bartovič, Lev), 42. Szturc (Roman, D. Květoň), 48. Lev (Baranka, Sloboda) - 32. Kudrna (Říčka), 37. Reichenberg (Jarůšek, P. Vrána), 39. Kudrna. Rozhodčí: Müllner (SR), Snášel - Kollár, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8036.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Bartovič, Lev, Olesz - Szturc, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Sparta: Kváča (41. Honzík) - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Švrček, T. Dvořák, Nedomlel, Piskáček - Jarůšek, P. Vrána, Říčka - Forman, J. Hlinka, Reichenberg - Kudrna, Klimek, Kumstát - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: Výborný a Nedvěd.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to divácky atraktivní utkání, pro trenéry už spíše tolik ne. Byla tam spousta chyb. Jsme ale rádi za vítězství. Bohužel jsme si to za stavu 4:0 zbytečně zkomplikovali a vypadalo to, že chceme vyučovat hokej. Každopádně jsme to i přesto zvládli a jsme rádi za tři body."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Za stavu 0:4 jsme nesložili zbraně a dokázali se znovu dostat do hry. Ale zase prohraným soubojem ve středním pásmu jsme ztratili puk a naopak šikovností Olesze, který to baseballově napálil pod břevno, nám domácí zase odskočili na dva góly. Domácí se znovu dostali do euforie a hned ve druhé minutě třetí třetiny dali další gól. Pak už se zápas víceméně dohrával."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články