Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice dobyly O2 arenu a počtvrté za sebou vyhrály

Úspěšná série hokejistů Vítkovic se nezastavila ani v hlavním městě. Na ledě Sparty zvítězili 4:2, upevnili si čtvrté místo a pouze bod je dělí od třetího Třince. Gólem a asistencí přispěl ke čtvrtému skalpu soupeře v řadě útočník Jakub Lev. Pražané prohráli se severomoravským soupeřem pošesté za sebou a aktuálně jim patří sedmá pozice. 

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Oba kluby do zápasu nemohly nasadit hráče, které získaly v průběhu sezony a kteří již do 16. kola zasáhli. Domácím proto chyběl Jarůšek, hostům Bartovič. Spartě však navíc scházeli i zraněný nejproduktivnější hráč Pech a obránce Mikuš.

Kromě toho se rozhodli udělat ještě jednu změnu - do branky nasadili hosta z prvoligových Českých Budějovic Kváču. Dvacetiletý gólman je oporou lídra druhé nejvyšší soutěže, ale v O2 areně kapituloval jako první. Ve 14. minutě jej překonal během přesilové hry Lev, jenž si tak připsal čtrnáctý gól v sezoně a vyrovnal svou bilanci z minulého ročníku.

V 17. minutě však Kváča předvedl skvělý zákrok proti střele Szturce a i jeho zásluhou mohla Sparta vyrovnat. Při vyloučení Kloka zakončoval do odryté branky kapitán Hlinka a po 161 minutách ukončil neprůstřelnost gólmana Bartošáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Vítkovice

Hosté se nicméně ve druhé třetině dostali opět do vedení, když se prosadil pohotově dorážející Kucsera. Při Jandusově vyloučení mohl přidat třetí gól Olesz, jenže Kváča byl připraven. Ve 30. minutě ovšem potřetí kapituloval: Lev při sparťanské přesilovce našel zpoza branky Zdráhala, a ten pohotově zakončil.

Vzápětí byl vyloučen Hrbas a domácí bleskově snížili. Forman neměl problém trefit odkrytou branku a bývalý obránce Sparty se po jedenácti sekundách vracel zpět do hry. Ve 35. minutě byl navíc blízko vyrovnání Smejkal, jenže trefil pouze tyč.

Na začátku třetí třetiny mohl srovnat Reichenberg, ale Bartošák jeho šanci zlikvidoval hokejkou. Sparta tlačila a snažila se přidat třetí gól, vítkovická obrana ovšem odolávala a útok čekal na své šance. Z brejku mohl přiblížit tříbodovému zisk Zdráhal, nicméně Kváča byl připraven.

Při následné přesilovce si zase připsal důležitý zákrok proti Romanovi. Poslední slovo měl v 58. minutě Hudeček, který využil šťastného odrazu puku a uzavřel skóre. Sparta se tak nedostala ani k power play.

Dohrávka 16. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. J. Hlinka (Reichenberg, Forman), 32. Forman (Reichenberg, Z. Michálek) - 14. Lev (Baranka, Sloboda), 23. Kucsera (Hrbas), 30. P. Zdráhal (Lev), 58. Hudeček (Olesz). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5432.

Sparta: Kváča - Z. Michálek, Kalina, Nedomel, T. Dvořák, T. Pavelka, Švrček, od 21. navíc Jandus - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Uher, Černoch, Smejkal - Forman, J. Hlinka, Reichenberg - Dvořáček, Pšenička, Kumstát. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok - Hudeček, Lev, Olesz - Szturc, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Š. Stránský, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Bylo to hodně rozhárané utkání se spoustou zbytečných vyloučení. V každé třetině jsme měli krátký výpadek a soupeř nás potrestal. A i když jsme až do závěru nesložili zbraně a dostali jsme se do tlaku, tak jsme nedokázali vyrovnat. Dnes jsme neměli štěstí, nepřetlačili jsme to a jsme bez bodu."

Jakub Petr (Vítkovice): "Máme další tři body, ale nechci mluvit moc v emocích jako Pavel Trnka, který minulý zápas nazval rybníkovým hokejem. Dnes to bylo podobné, po většinu utkání tam z obou stran nebyla extraligová kvalita. V O2 areně máte vždy respekt a v první třetině bylo cítit, že naše mužstvo nepředvádělo to, co by mělo. Sparta se ve třetí třetině dostala do tlaku, ale v posledních kolech to tak máme vždy. I když jsme vyhráli, pořád nehrajeme tak, jak bychom chtěli. Pořád je tam od nás pokora. Budu rád, až budu moci jednou říct, že získáváme body venku a jsme na tom herně tak, jak bychom si představovali. Vyhrát na Spartě ale vždy potěší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články