Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Látal úřadoval ve Zlíně, po jeho dvou gólech slavil Hradec v prodloužení

V předehrávce 34. kola hokejové extraligy uspěl Hradec Králové na ledě Zlína a pojistil si druhé místo v tabulce. "Ševce" poslal bleskově do vedení Antonín Honejsek, ale Martin Látal s Rudolfem Červeným skóre otočili. David Ščasný sice deset sekund před koncem vyrovnal, nicméně poslední slovo měl opět Látal a svou druhou trefou rozhodl o bodu navíc pro východočeský celek. 

Martin Látal střílí první gól Hradce Králové ve Zlíně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Devětadvacetiletý forvard zajistil svému týmu první vítězství po sérii osmi porážek před zlínským publikem.

Hradec triumfoval na zimním stadionu Luďka Čajky naposledy 19. března 2013. A na to, že by se mělo blýskat na lepší časy, to v úvodu utkání nevypadalo. Ve třetí minutě našel Okál před brankou osamoceného Honejska, který nadvakrát překonal Rybára.

Domácí byli i nadále lepší, svého soka přestříleli v první třetině 13:3, ale stav byl nerozhodný. V sedmé minutě totiž ojedinělý útok hostí zakončil mimořádně přesnou trefou nad Kašíkovo rameno Látal. Vedení mohl zpět na stranu Beranů vrátit těsně před sirénou Ondráček, jenže neuspěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Hradec Králové

V prostředním dějství už začali být hráči Mountfieldu mnohem aktivnější. Jednou za Kašíkem zazvonila horní tyč, ve 24. minutě ovšem zlínský brankář kapituloval. Přečíslení dva na jednoho neměl problém po nezištné asistenci Koukala zužitkovat Červený. 

Zlínští následně přišli o beka Matějíčka a elitního forvarda Honejska. Hrál se celkem poklidný hokej, gólman moravského celku Kašík i přes šanci Cingela uhájil stav 1:2 po druhé třetině.

Třetí část zase patřila domácím, ale ani tři přesilové hry jim k vyrovnání nepomohly. Ba naopak - dvě minuty před koncem mohli Královéhradečtí rozhodnout, nicméně Kašíkova lapačka tečované střele do sítě zabránila. Za půl minuty už talentovaný gólman v brance nebyl. Zlín zkusil hru v šesti a Šťastný deset vteřin před sirénou si vystřelil prodloužení.

Berani však před pouhými 2244 diváky padli v prodloužení. Nejdříve trefil Veselý na jedné straně kluziště tyčku, načež Látal svou druhou brankou v utkání rozhodl.

Předehrávka 34. kola hokejové extraligy:

Aukro Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 3. Honejsek (Bukarts, Okál), 60. D. Šťastný (Freibergs, Bukarts) - 7. M. Látal (Gregorc), 24. Červený (Koukal, Cingel), 61. M. Látal (Džerinš). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Tošenovjan, Ganger. Vyloučení: 1:5, navíc Koukal (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2244.

Zlín: Kašík - Matějíček, Freibergs, Valenta, Řezníček, Petran, Žižka, Gazda - Okál, Honejsek, Bukarts - Kubiš, Fořt, O. Veselý - D. Šťastný, Fryšara, J. Ondráček - Klhůfek, P. Sedláček, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Dragoun, Berger - M. Látal, Džerinš, Kukumberg - Cingel, Koukal, Červený - R. Pavlík, Tuominen, Miškář. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Martin Hamrlík (Zlín): "Ve druhé třetině soupeř potvrdil, že je i bez Bednáře kvalitním mužstvem a zmáčkl nás. Měli jsme štěstí, že to bylo jenom o gól, jinak bychom už asi těžko dotahovali. Ve třetí části nás Hradec naštěstí dostal do hry tím, že byl vylučovaný, bod bereme. Děkujeme těm dvěma tisícovkám věrných, kteří dnes přišli. Na druhou stranu jsme v nervu z toho, že Honejsek skončil v nemocnici a Matějíček si přivodil dlouhodobé zranění kolena."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Jeli jsme do Zlína s výzvou prolomit dlouhou sérii proher. Rychle jsme ale inkasovali a prohrávali. Pak jsme však dokázali odpovědět, přidali jsme ve druhé třetině na tempu a stav jsme otočili. Bohužel jsme nedokázali odskočit do většího vedení, domácí se následně i díky naší nedisciplinovanosti dostali do hry a získali bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články