Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Doufal jsem, že se mi bude bodově a herně dařit, uvedl čtyřbodový Tygr Kvapil

Na severu Čech se rychle zabydlel. V dalším utkání za Liberec si Marek Kvapil připsal čtyři body a vítěznou brankou v prodloužení zařídil Bílým Tygrům bod navíc ze zápasu proti Litvínovu po výhře 4:3. V osmi zápasech tak Kvapil posbíral už dvanáct bodů.

Marek Kvapil
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jsme velmi rádi za další vítězství a body do tabulky. Výhra se nerodila lehce, museli jsme průběh zápasu otáčet. Před třetí třetinou jsme si něco málo řekli v kabině a semkli jsme se jako tým. Jsem samozřejmě rád, že jsem týmu mohl svými body a produktivitou pomoci. Nejdůležitější však je, že bereme dva body," řekl Kvapil po utkání.

Liberec si v zápase hodně pomohl v přesilových hrách, dokázal využít hned tři. Podle Kvapila to byl klíč k úspěchu. "Přesilovky rozhodují zápasy. Nám se v nich dnes zadařilo, sehráli jsme je dobře a dali i nějaké góly. Měli jsme i trochu štěstí, že se nám tam odrážely kotouče. Nicméně se snažíme na přesilovkách hodně pracovat, nějakou dobu už je takto trénujeme. Důležité je však reagovat na danou situaci, mít pohyb a někdy je potřeba i trochu improvizovat," uvedl mistr světa z roku 2010.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Stejně jako Kvapil si v zápase připsal čtyři kanadské body i Martin Bakoš, kterého autor rozhodující trefy ocenil. "Za Martinem jde určitě alespoň poloviční podíl na gólu. Na něčem takovém jsme se předtím domluvili. Našel mě svou přihrávkou opravdu parádně. Soupeř musí respektovat jeho střelu a pro mě se tak otevřel prostor a zakončoval jsem do odkryté branky," chválil svého parťáka Kvapil.

Kvapilovi, jenž letos pomohl Brnu k extraligovému titulu a ve své sbírce má i dva triumfy v KHL, se zatím pod Ještědem bodově daří. V osmi zápasech v libereckém dresu stihl nasbírat dvanáct kanadských bodů za čtyři branky a osm asistencí.

"Doufal jsem, že se mi bude bodově a herně dařit. Hodně mi sedí systém, který v Liberci hrajeme. Také se spoluhráči v lajně se snažíme si vyhovět. Hrajeme takový kombinační hokej a já si to tu zatím velmi užívám. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále," dodal Kvapil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články